StoryEditorOCM
NogometŠibenik uoči Gorice

Trener Damir Čanadi moli za strpljenje: ‘Doveli smo 14 novih igrača, pa ne možemo odmah igrati kao Real Madrid‘

Piše Krešimir Gulin
22. srpnja 2022. - 12:41

Nogometaši Šibenika ostali su praznih ruku na otvaranju sezone s Rijekom na Šubićevcu (0:1). O dojmu koji su ostavili 'novi' Narančasti pod vodstvom novog trenera Damira Čanadija mišljenja su podijeljena. Neki kažu kako je Šibenik pod paskom austrijskog Hrvata bio čvrst i organiziran. Oni kritičniji tvrde da Šibenik nije uzeo bod(ove) samo zato što je Čanadi precijenio Rijeku i zaigrao predefanzivno:

- Ja to tako nisam vidio. Uostalom, imali smo više prigoda za pogodak od Rijeke. Znači li to da je Rijeka igrala defanzivnije od nas? No, rezultat je jedino mjerilo i boli nas taj poraz. Međutim, to je već stvar prošlosti i moramo se okrenuti novoj utakmici u Gorici- kazao je Čanadi.

On zahtijeva malo strpljenja za svoje igrače:

- Pa, mi smo tijekom ljeta doveli 14 novih igrača, i to ne igrače koji vrijede 200 tisuća eura, već u skladu s našim budžetom Nadalje, osim Austrijanca Salomona koji je lani odigrao 2500 minuta većina njih je bez pravog ritma. Stoga mislim da je nerealno oečkivati da nakon nekoliko tjedana igramo kao Real Madrid, ali možemo kao Šibenik. Shvatite, treba nam malo vremena da se to sve posloži- zavapio je Čanadi.

Tijekom minulog tjedna trener Šibenika je u roster dobio još dvojicu novih igrača. Radi se o povratniku na Šubićevac- desnom bočnom Martinu Pajiću i stoperu Bernardu Matiću koji je došao iz Istre:

- Obojica su trenirali nekoliko dana s nama i putuju u Veliku Goricu. Bude li rezultat to tražio, mislim da mogu odigrati 15-ak minuta. Također, drago mi je što smo uspjeli registrirati još jednog stopera- Mislava Matića. Dobro je da imamo širinu kadra, da igrači osjete konkurenciju. Nadalje, važno je da imamo jaku klupu i da igrači koji ulaze u igru donose pozitivni impuls kao što je bilo protiv Rijeke kada su ušli Dolček, Kreković i ostali- otkrio je trener Šibenika.

Čanadi misli kako će utakmica u Turopolju biti 'knap':

- Rekao bih da su šanse '50-50'. I oni su izgubili od 'big teama' Osijeka kao i mi. Uz to, mislim da penal koji je suđen kontra Gorice nije bio, tako da smo u sličnoj situaciji. Mi se pripremamo za svaku utakmicu na način da želimo uzeti tri boda, pa je takva naša ideja i uoči Gorice- misli Čanadi.

On je očito od onih trenera koji taktičke zamisli i sastav čuvaju kao zmija noge. Budući da ima na raspolaganju veliki broj igrača koji su jedan drugom do uha, jako je teško pogoditi početnih 11:

- Sigurno je da neće biti Delića, koji se tek vraća nakon ozljede ramena. Zato moramo dobro paziti na Duju Čopa, koji nam je jedini pravi napadač. Nema razloga puno mijenjati ekipu koja je startala protiv Rijeke, ali jedna do dvije promjene mogla bi se dogoditi- završio je trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-2-1): Rogić- Perić, Mesa, M. Matić- Arai, Rak, Salomon, Dolček- Kreković, Ćurić- Čop.

Utakmica Gorica- Šibenik igra se u subotu u 18,55 sati. Sudac je Ante Čulina iz Zagreba.

 

20. travanj 2024 02:14