StoryEditorOCM
Nogometderbi u ponedjeljak

Trener Carević i stoper Gačić najavili utakmicu s Dugopoljem: ‘Zašto bismo mijenjali nešto što funkcionira?‘

Piše Krešimir Gulin
30. rujna 2023. - 13:32

Nogometaši Šibenika u drugoligaški dalmatinski derbi s Dugopoljem (ponedjeljak, 20,10 sati) ulaze s lošim nizom od tri poraza u četiri utakmice. Ipak, navijačima Narančastih nadu podgrijava podatak da je momčad Marija Carevića goropadna na Šubićevcu. Narančasti su na svom terenu slavili u sve četiri utakmice i to bez primljenog pogotka:

- Mi se ponovno moramo goropadno postaviti i izdominirati kvalitetom. Vjerujem da ćemo u ponedjeljak navečer opet biti oni pravi- kaže Carević.

S druge strane, Dugopolje ne krije prvoligaške ambicije. To pokazuje podatak da su raskinuli suradnju s uspješnim trenerom Borisom Pavićem, koji je imao samo jedan poraz. Na njegovo mjesto stigao je prekaljeni Davor Mladina, koji je lani uveo Rudeš u 1.HNL:

- Je, oni pucaju visoko, ali pucamo i mi. Ta činjenica što su promijenili trenera može nam stvoriti probleme u pripremi utakmice. Iskreno, vrtim milijun varijatni u glavi... Ali, ponavljam pubo toga će ovisiti o nama, premda je Dugopolje najiskusnija ekipa u ligi s nizom kvalitetnih pojedinaca- opet će trener Šibenika.

Carević je istaknuo kako više ne bi volio potencirati probleme svoje momčadi u gostima i s prekidima, no o tome je otvoreno govorio stoper Josip Gačić:

- Krivo nam je što smo izgubili tri utakmice u gostima, ali porazi su sastvani dio sporta. Kao da nam fali iskustva da privedemo stvari kraju. Činjenica je da smo bili dominantni u svim utakmicama u kojima smo poraženi. S druge strane, protivnici su nam zabijali eurologole, pa vjerujem da tome mora doći kraj.

Žao nam je poraza u Kupu u kojem smo imali velike ambicije, htjeli smo igrati s provligašima.

A što se prekida tiče, oni su splet nesretnih okolnosti. Rekao bih da prekidi nisu problem i da nema nikakve krize- optimist je Gačić.

Jednako kao što je optimist glede susreta s Dugopoljem:

- Puno puta sam igrao protiv njih i znam da neće biti lako. Međutim, na našem terenu gdje nam potpora navijača puno znači, jedino će se nas pitati oko konačnog ishoda- kaže obrambeni igrač Narančastih.

I u ponedjeljak će Carević morati sastaviti momčad bez ozlijeđenih Osmankovića i Pavičića, svi ostali su u kadru.

Trener Šibenika je odbacio mogućnost da promijeni sustav igre:

- Zašto bismo mijenjali nešto funkcionira!? Pa, u ovom sustavu smo dbili sve četiri utakmice doma bez primljenog gola. Doista, ne bih volio da se stvara negativna atmosfera zbog dva-tri poraza u utakmicama koje su lako mogle otići i na našu stranu- zaključio je trener Šibenika.

Utakmica Šibenik- Dugopolje igra se u ponedjeljak u 20,10 sati uz izravan TV prijenos na MaxSportu.

05. svibanj 2024 06:37