StoryEditorOCM
NogometPopunjava se igračka križaljka

Treća prinova na Šubićevcu: Emir Sahiti iz Hajduka u Šibenik

Piše Krešimir Gulin
21. srpnja 2020. - 12:24

Polako se popunjava igračka križaljka na Šubićevcu. U redove novog prvoligaša stigao je i treći igrač ovog ljeta. Naime, iz HNK Šibenika su objavili kako Emir Sahiti njihov novi igrač. Taj 21-godišnji krilni napadač s akbanskim državljanstvom, rođen u Zemunu, stigao je na Šubićevac na godinu dana posudbe iz splitskog Hajduka, gdje je nastupao za Hajdukovu drugu momčad.

Inače, Sahiti je u narančastom dresu debitirao prošle subote u prijateljskoj utakmici u Zmijavcima, gdje je postigao izjednačujući pogodak na utakmici u kojoj je Šibenik remizirao (1:1) s drugoligašem Croatiom.

Sahiti je karijeru započeo u lokalnom albanskom klubu KF Ramiz Sadiku, nakon čega je ubrzo prešao u FC Prishtina te zatim i u KF Trepča 89. Iz Prizrena je otišao u Rabotnički iz Skopja gdje je za prvu momčad debitirao s nepunih 17 godina. Igrao je za U-19 reprezentaciju Albanije, a od 2018. god je redoviti član njihove U-21 reprezentacije.

U prošloj polusezoni nastupio je u 14 utakmica za Hajdukovu drugu momčad, dok je za prvu momčad odigrao četiri utakmice.
Osim Sahitija, na Šubićevac su ovog ljeta stigli lijevi bočni Silvio Anočić iz vinkovačke Cibalie i napadač Deni Jurić iz zagrebačkog Rudeša.

19. travanj 2024 21:44