StoryEditorOCM
Nogometodlučio se umiroviti

Trebao je biti jedno od jačih pojačanja Šibenika, a sada je iznenada rekao zbogom Šubićevcu

Piše Davor Trutin/SN
17. studenog 2022. - 12:07

Šibenski prvoligaš odmah nakon svršetka posljednje jesenske utakmice u S HNL -u dao je slobodno igračima. Dugu zimsku stanku na Šubićevcu će, po uzoru na većinu drugih prvoligaša, razdijeliti na dva dijela; Novo okupljanje zakazano je za 5.12. kada će momčad odraditi uvodni dio priprema do negdje pred Božić.

Potom slijedi nova (kraća)stanka, pa završni dio priprema koje će krenuti početkom sijeènja 2023. Prvi dio zimskih priprema Narančasti će odraditi na Šubićevcu, a ovaj drugi vjerojatno negdje izvan Šibenika, možda u Istri. Još ranije dogovorena je i pripremna utakmica s Varaždinom...

Inače, kao obično u prijelaznim rokovima biti će zanimljivo pratiti kako će reagirati u Šibeniku. Jesenska polusezona je u bodovnom smislu ‘promašena‘, pa su ukoliko se žele izbjeći problemi na proljeće nužne igračke promjene.

Neslužbeno se govori o potrebi angažmana najmanje četiri pojaèanja, od desnog boka, centralnog veznog "desetke", zadnjeg veznog i krila, a moguća su punjenja još nekih pozicija.

Biti će i odlazaka, to se već zna. Prvi je Patrick Salomon, koji se kako doznajemo želi umiroviti i vraća se u Austriju. A, zbogom Šubićevcu moglp bi definitivno reći još barem 4-5 igrača. O imenima se službeno ne govori, ali jasno je da će na toj listi završiti oni igrači koji su jesenas igrali malo ili nikako...

Kažimo još kako je Šibenik u četvrtfinalu Kupa za protivnika ždrijebom izvukao BSK. Na prvi pogled Narančasti su dobili suparnika kojeg su svi priželjkivali, ali s druge strane drugoligaš iz Bijelog Brda u kojem nastupa igrač Šibenika na posudbi Doni Grdić i donedavni član Adam Benić iz Kupa je izbacio Rijeku.

Ovaj jesenski Šibenik nije baš toliki favorit protiv BSK-a u gostima, ali ako se dovedu nužna pojačanja na zimu- polufinale Kupa moglo bi unijeti vedrine u sumornu, neuvjerljivu šibensku jesen.

 

25. travanj 2024 12:39