StoryEditorOCM
NogometBolan poraz Narančastih

Tomićevu momčad spasio debitant: Šibenik ostavio odličan dojam na Rujevici, ali praznih ruku se vraća na Šubićevac!

Piše Krešimir Gulin
22. kolovoza 2021. - 22:55

Šibenik je ostavio odličan dojam na Rujevici, međutim malo to mu vrijedi kada na Šubićevac nije donio niti bod. Glavni krivac za to je riječki debitant- vratar Martin Zlomislić, koji je branio čudesno!

Goran Tomić, Šibenčanin na klupi Rijeke započeo je bez šestorice startera iz utakmice s PAOK-om u Solunu, očito razmišljajući o uzvratu play offa Konferencijske lige u četvrtak. I pravo je čudo što u privh 45 minuta nije otišao na odmor s minusom. Iako je Šibenikov trener Mario Rosas u najavi utakmice silno nahvalio Rijeku, njegova momčad je igrala baš onako kako Španjolac traži. Narančasti su bili protagonisti na terenu, imali glavnu riječ i stvarali prigode.

Doduše, Rijeka je u prvih 20-ak minuta prijetila, naročito Obregon koji je davput i zatresao mrežu Šibenika. No, oba puta golovi mu nisu priznati, jednom zbog prekršaja, drugi put zbog zaleđa.

Sve ostalo bilo je na strani Šibenika. Počelo je u 20. minuti kada je agilni Marin Jakolip izašao sam na riječkog vratara, istina iskosa, pa je Zlomislić dobio taj dvoboj.

Riječki čuvar mreže bio je junak i deset minuta kasnije kada je stoper Perić  opalio s ruba kaznenog prostora, ali je Zlomislić spasio da Šibenik ne povede.

Ni sjajni Zlomislić ništa nije mogao us udačkoj nadoknadi kada je s 20-ak metara šutirao Marin Jakoliš, no njegov udarac završio je na spojnici grede i vratnice.

Vidio je Tomić da vrag nosi šalu, pa je odmah na početku drugog poluvremena uveo svoja dva jaka aduta- Pavičića i Princea.

Međutim, nije to omelo Šibenčane da nastave s dobrom igrom iz prvog dijela. Već u 47. minuti u dobroj prigodi se našao Perić, ali opet je Zlomislić bio uspješniji.

Konačno, Zlomislić je kapitulitao nakon kornera koji je uslijedio. Proradila je splitska veza u Šibeniku. Centrirao je Ćurić, a Delić glavom sa 6-7 metara pogodio gornji kut, neobranjivo i za sjajnog riječkog golmana.

Iako je Rijeka na terenu imala sve vipe jakih figura (ušao i Drmić) sve važno događalo se njihovim vratima. I da nije bilo odličnog debitanta Zlomislića Šibenik je mogao već nakon sat igre riješiti pitanje pobjednika.

I kako to obično u nogometu biva, onaj tko ne iskoristi puste šanse bude kažnjen. Poslije jednog solo prodora Pavičića rukom je igrao Batarelo, a Pečarić pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je iskusni Drmić.

Odavno se zna da Tomić ima trenersku žicu, a sada je to dokazao i protiv 'svog' Šibenika. U 76. minuti u igru je uveo Bušnju, koji je u prvom dodiru s loptom zabio na ubačaj Princea. Pokazalo se da je to bio potez za pobjedu Rijeke i bolan poraz Šibenika s obzirom na prikzano na terenu.

Rijeka- Šibenik 2:1 (0:0)

RIJEKA- Stadion na Rujevici. Gledatelja 2281. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb) -6. Strijelci: 0:1 Delić (47.), 1:1 Drmić (64./11m), 2:1 Bušnja (77.). Najbolji igrač: Martin Zlomislić (Rijeka).

Rijeka (3-4-2-1): Zlomislić (8)- Escoval (6), Krešić (5,5), Galović (6)- Braut (5,5) (od 53. Drmić 6,5), Stanić (5,5) (od 46. Pavičić 7), Čerin (6,5), Merkulov (5,5) (od 76. Bušnja 7)- Vuk (5,5) (od 46. Prince 6,5), Abass (6,5)- Obregon (6) (od 66. Vučkić -).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (5,5)- A. Jakoliš (6) (od 76. Benić -), Perić (6,5) (od 84. Grdić -), Batarelo (5,5), Mina (5,5)- Ćurić (6,5), Rak (6,5) (od 84. Cvetković -)- Sahiti (6) (od 52. Bačelić- Grgić 6), Marin (6,5), M. Jakoliš (7)- Delić (7) (od 76. Bailone -).

19. travanj 2024 21:59