StoryEditorOCM
NogometPresudio jedan gol

Tomić na svom Šubićevcu izborio vrh tablice: Šibenik četvrtu utakmicu za redom bez pobjede

Piše Krešimir Gulin
7. studenog 2021. - 19:42

Šibenčanin Goran Tomić na svom Šubićevcu je osvojio velika tri boda s kojima se njegova Rijeka izjednačila na vrhu tablice s Osijekom.

Bila je to zanimljiva, sadržajna utakmica s dosta prigoda na obje strane, tako da je konačni rezultat mogao biti i drugačiji. No, presudio je lijepi pogodak Smolčića u završnici prvog dijela.

Što zbog ozljeda, što zbog bolesti, trener domaćih Rosas poprilično je promiješao početnu postavu. Tako je na desnog braniča postavio Batarela, na stopera i lijevog beka uvrstio povratnikle Bilića i Kvesića. Najveće iznenađenje Španjolac je napravio postavivši Cvetkovića u vrh napada, umjesto standardnog Delića.

Tko zna, možda je neku Rosasovu ideju ukrao i Hajdukov trener Dambrauskas koji je iz lože na Šubićevcu uživo pratio svog idućeg suparnika Rijeku.

Kako se i očekivalo, oba tamkaca su ušla u dvoboj otvorenog garda. Riječani su težili posjedu, a Šibenčani baš to vole jer mogu razviti kontre. Takva dva protuudara iz nogometnih udžbenika odigrali su Narančasti u 3. i 6. minuti, međutim falilo je spretnosti u završnici kod Marina Jakoliša i Cvetkovića.

Rijeka je u 8. minuti zatresla mrežu Rogića u 8. minuti, no nakon provjere s VAR sobom utvređno je kako je strijelac Drmić bio tek nekoliko centimetara u zaleđu.

Poslije uvodnog 'vatrometa', utakmica je ušla u mirnije vode. Iduću prigodu bilježimo u 29. minuti kada je udarac Slovenca Čerina fantastično obranio Rogić. Vratar Šibenika istaknuo se i deset minuta kasnije kada je zasutavio opasan pokušaj Drmića.

Ipak, i raspoloženi Rogić je kapitulirao praktički u posljednoj sekundi sudačke nadoknade prvog poluvremena. S lijeve strane je centrirao agilni Vukčević, a u srcu kaznenohg prostora Šibenika zaboravljen je osato kapetan Smolčić koji je lijepim udarcem glavom pogodio malu mrežu.

Nije prošlo niti 30 sekundi igre u drugom poluvremenu, a Rijeka je mogla ponovno šokirati Šubićevac. Centrirao je Prince, međutim Drmića su opet centimetri dijelili od cilja. Najbolji strijelac HNL-a zaprijetio je i u 53. minuti iz kontre, ali je bio neprecizan.

Ubrzo je Rosas sve karte bacio u napad i uveo u igru Delića umjesto stopera Bilića. Bivši Hajdukovac se našao u matnoj situaciji netom nakon ulaska u igru, međutim na njegov udarac s 10-ak metara je vrhunski je reagirao Zlomislić.

Sijevalo je na sve strane u tim trenucima, čistu šansu za 2:0 imao je slovenski reprezentativac Vučkić, ali mu je u šut ušao Rogić.

U finišu je Rosas pokušao promijeniti rezultat uvođenjem Engleza Dasilve i silno talentiranog Šibenčanina Damjanića, koji je postao drugi najmlađi igrač koji je nastupio u HNL-u. Naime, Damjanić ima 16 godina i četiri dana, dok je Marko Dabro bio dva dana stariji kada je debitirao u HNL-u.

No, ni taj dvojac nije pomogao Narančastima da ugroze Riječane koji kući nose važne bodove. Doduše, nisu imali ni puno vremena jer je sudac Čuljak na čuđenje domaćih odlučio nadoknaditi samo dvije minute.

Šibenik- Rijeka 0:1 (0:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 577. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) – 6,5. Strijelac: 0:1 Smolčić (45+1). Najbolji igrač: Hrvoje Smolčić (Rijeka).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (7)- Batarelo (6), Perić (6,5), Bilić (6) (od 54. Delić) 5,5, Kvesić (5,5) (od 85. Dasilva -)- Ćurić (6), Rak (6) (od 85. Damjanić -)- A. Jakoliš (6), Marin (6,5), M. Jakoliš (6)- Cvetković (5,5) (od 65. Bedoya -).

Rijeka (3-4-2-1): Zlomislić (6,5)- Krešić (6), Velkovski (7), Smolčić (7,5)- Prince (6,5), Selahi (6,5), Gnezda Čerin (6,5) (od 90. Lepinjica -), Vukčević (7) (od 70. Merkulov)- Murić (6) (od 70. Abass -), Vučkić (6,5) (od 70. Pavičić)- Drmić (6,5) (od 82. Obregon -).

20. travanj 2024 13:08