StoryEditorOCM
NogometRiječ trenera

Tomić: Bodovi na Šubićevcu uvijek vrijede više; Rosas: Moja budućnost u Šibeniku? To nije pitanje za mene...

Piše Krešimir Gulin
7. studenog 2021. - 20:11

Goran Tomić, trener Rijeke, bio je zadovoljan nakon minimalne pobjede (1:0) kojom su zasjeli na vrh tablice u 1.HNL:

- Šibenik je oduvijek poznat kao domaćinska momčad, koja teško gubi bodove na Šubićevcu, stoga ova naša pobjeda ima posebnu vrijednost- naglasio je Tomić.

Jasno, njegov kolega s klupe Šibenika Mario Rosas, nije mogao biti jednako zadovoljan:

- Ne mogu biti sretan rezultatom, ali naša igra je bila dobra, puno bolja nego u nekoliko prethodnih utakmica. Također, svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti što se tiče zalaganja. U drugom poluvremenu smo igrali našu igru, stisnuli Rijeku, ali nismo uspjeli doći do izjednačenja. Inače, Rijeka je vrlo dobra momčad što govori i njihov položaj na ljestvici- kazao je Rosas.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Španjolac je odgovorio i na novinarsku želju da prokomentira glasine po kojima kolumbijski vlasnici nisu pretjerano zadovoljni njegovim radom. Odnosno, kako mu nije sigurna budućnost na Šubićevcu:

- To zaista nije pitanje ta mene, već za ljude koji vode klub. Ja samo mogu reći da igra Šibenika dobro izgleda, to je moje mišljenje. Također, mogu potvrditi kako se dobro osjećam u Šibeniku- otkrio je trener Šibenika.

Ipak, Narančasti su u mini krizi. Utakmica protiv Rijeke bila je četvrta u nizu bez pobjede:

- Čujte, svaka ekipa tijekom prvenstva dođe u neku mini krizu. To je sada situacija sa Šibenikom. Vjerujem kako se brzo možemo vratiti na put na kojem smo bili u većem dijelu sezone- opet će Španjolac na klupi Šibenika.

Prigoda za izlazak iz rezultatske krize je u subotu 20. studenog na gostovanju kod Istre u Puli:

- Ovaj Šibenik može igrati ravnopravno sa svim ekipama u 1.HNL, pa tako i s Istrom. Naša filozofija je da svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako će biti i u Puli- zaključio je Rosas.

26. travanj 2024 11:10