StoryEditorOCM
Nogometsraz na šubićevcu

Tko će prekinuti crnu seriju? Šibenik dočekuje Goricu, a ni jedni ni drugi ne znaju za pobjedu još od veljače!

Piše Krešimir Gulin
20. travnja 2021. - 09:00

Nogometaši Šibenika i Gorice ne znaju za pobjedu još od veljače. Narančasti od desetog dana tog mjeseca, a Turopoljci od posljednjeg dana najkraćeg mjeseca u godini. No, unatoč lošoj seriji i jedni i drugi brode prema svom cilju. Šibenčani prema ostanku u ligi, a Velikogoričani prema Europi. Ipak, u međusobnom srazu u utorak na Šubićevcu oba takmaca će tražiti prekid posta. U dosadašnje tri utakmice ove sezone, Gorica je svaki put slavila kontra Narančastih:

- Gorica je velika ekipa, sastavljena da bude u vrhu hrvatske lige, pa je rijetkost ovo što im se događa. Vjerujem kako će moja momčad znati iskoristiti to što je Gorica u lošoj seriji. Također, i nama treba pobjeda kako bi nam dodatno poraslo samopouzdanje i kako bismo čim mirnije ušli u završnicu prvenstva- kaže Sergi Escobar, trener Šibenika.

Španjolac je vodio Narančaste u tri utakmice i još uvijek je bez pobjede. Od dva remija jedan je ostvaren u prošlom kolu u Varaždinu. Nakon prvog poluvremena gdje su Šibenčani bili potpuno nadigrani, uspjeli su se trgnuti u nastavku i uzeti važan bod:

- Nadam se kako smo iz utakmice s Varaždinom izvukli pouke. Imamo osjećaj zadovoljstva jer smo drugo poluvrijeme odigrali dobro, dok se prvog vipe nitko ni ne sjeća. Ili, nikako ne smijemo više dopustiti da nam se ponovi takvo izdanje. Na poluvremenu sam napravio tri izmjene, ali da sam mogao izvadio bih svih 11 igrača. Nemojte misliti da su ona trojica igrača koje sam zamijenio (op.p. Bilić, Prince i Rak) isključivi krivci za našu lošu igru. Jedini krivac za to sam ja- preuzeo je odgovornost Escobar.
Španjolski trener i protiv Gorice će ostati vjeran svojoj tradiciji da miksa početnu postavu. Kako je kazao, za utakmicu ne konkuriraju ozlijeđeni Martin, Prince i Pandža:

- Sigurno je da će biti nekih izmjena u prvih 11 u odnosu na utakmicu u Varaždinu. Ako ni zbog kojeg drugog razloga, onda zbog toga što nas već u subotu čeka utakmica sa Slavenom- najavio je Escobar.

Jedan od onih koji bi mogli naći mjesto u startnoj postavi kontra Gorice je i Kolumbijac Marcos Mina. U nekoliko nastupa za

Narančaste taj lijevi bočni se svidio, ne samo zbog sjajnog izvođenja auta zbog čega podsjeća na Rorya Delapa:

- Znam da Šibenik ove sezone nije pobiejdio Goricu. Radi se o vrlo dobroj ekipi i bit će nam jako teško. No, vjerujem u svoju momčadi i nadam se slavlju. Što se tiče mog boravka u Šibeniku, grad je jako lijep, ljudi su dobri. Momčad me je prihvatila na nevjerojatan način. Prošle godine sam imao problema s ozljedama, zato mi je drago što sam počeo igrati više i samo se mogu nadati da ću tako i nastaviti- kazao je Mina.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Mina- Mesa, Bulat- S. Sahiti, Ćurić, E. Sahiti- Jurić.
Utakmica Šibenik- Gorica igra se u utorak u 17 sati na stadionu Šubićevac. Sudac je Fran Jović iz Zagreba.

20. travanj 2024 15:15