StoryEditorOCM
NogometZadranin umjesto Španjolca

Tko će povesti nogometaše Šibenika na početku priprema? Ferdo Milin mijenja Maria Rosasa

Piše šibenski.hr
3. siječnja 2022. - 10:03

Iz HNK Šibenika su objavili kako je početak priprema za proljetni dio prvenstva zakazan za srijedu, 5. siječnja. Međutim, još uvijek je otvoreno pitanje tko će obaviti prvu proizvku Narančastih.

Kako sada stvari stoje, to neće biti dosadašnji trener Šibenika Mario Rosas. Premda je Španjolac u prvom dijelu sezone napravio finu bodovnu zalihu kojom je Šibenčanima praktički osigurao prvoligaški opstanak, čini se kako neće ostati na klupi prvoligaša sa Šubićevca.

Nije mu pomoglo ni to što je osvojio simpatije nogometne javnost zbog dopadljive igre Šibenika, kao ni činjenica da je imao dobru 'kemiju' s igračima, koji su se pokazali kao pravi profesionalci u situaciji kada je na Šubićevcu vladala besparica.

Budući da je većina argumenata na strani Rosasovog ostanka, postavlja se pitanje zašto je Španjolac bivši? Neslužbeno, glavni razlog su njegova poprilično visoka primanja. A novi partner, ili suvlasnik Šibenika, Mario Jurić najavio je preko svoga zastupnika Stipe Grubišića rezanje troškova u klubu gdje god je to moguće. Ako gledamo iz tog kuta, onda odluka da se zahvali Rosasu ima smisla.

image
Mario Rosas
 
Tom Dubravec/Cropix

Međutim, puno važnije je kako će novi 'upravitelji' Šubićevca 'provjetriti' svlačionicu od nekvalitetnih igrača koji su silno opterećivali klupski budžet.

Ako je Rosas već bivši, tko je novi trener Šibenika? Već nekoliko tjedana u šibenskim nogometnim kuloarima spekulira se imenom Zadranina Ferde Milina (44).

Riječ je o treneru koji je zadnji angažman imao u zagrebačkom Dinamu gdje je bio asistent Damiru Krznaru. Inače, Milin je samostalno vodio Zadar, U19 reprezentaciju Hrvatske, a četiri godine je radio u Ujedinjenim arapskim emiratima u mladoj reprezentaciji.

Kao branič imao je solidnu igračku karijeru, a u sezoni 1999./2000. nastupao je u Šibeniku.

25. travanj 2024 14:07