StoryEditorOCM
NogometNOVOSTI SA ŠUBIĆEVCA

Tko će biti novi napadač Šibenika? Razmišlja se o novoj posudbi iz Dinama, bivši hajdukovac nije zadovoljio na probi

Piše Davor Trutin/SN
13. kolovoza 2021. - 20:11

Da nadopuna igračkog kadra nije tek hir svjedoči i aktualno stanje na Šubićevcu. U utakmici s Hajdukom teško se ozlijedio mladi Edin Julardžija, koji će zbog rupture prednjih križnih ligamenata propustiti veliki dio sezone. Još na samom početku priprema obnovu je ozlijedio Ivan Močinić, koji zaista nema sreće, a u srijedu je s bolnom grimasom na licu trening napustio Juan Mesa.

Kolumbijski veznjak propustio je zadnji dio sezone zbog ozljede drugog koljena i tako je trener Rosas u kratko vrijeme ostao bez trojice bitnih igrača. Kada tome pridodamo i one koji se očito nisu nametnuli stručnom stožeru (Mena, Mina, Dasilva, Bailone), već dolazimo do brojke od sedam igrača iz kadra koji je krenuo u sezonu.

Ulog 6,5 milijuna kuna

Tu negdje je i Alex Cvetković, koji navodno ima nešto, ali koji očito (još)nije uvjerio španjolskog trenera da ga može koristiti. Potom dolazimo do skupine najmlađih poput Grdića, Bedoye, Lopeza, za koje je objektivno teško očekivati neku značajniju minutažu ove sezone. Neki će vjerojatno na posudbu u drugu ili treću ligu, neki su na izlaznim vratima (Bailone), a Deni Jurić se nakon samo četiri kola vratio u Maksimir. Istina, u međuvremenu su stigli neki novi igrači poput braće Jakoliš, Attysa, a došao je i Indijac Jhingan.

Odlaskom Jurića pojavio se problem u vršku napada i na Šubićevcu su odmah krenuli u potragu za novim rješenjem u vršku napada. Ima Rosas nekoliko ofenzivaca od kojih je najbliži devetki Ivan Delić, dok su Sahiti, oba Jakoliša i Marin krila. Možda se dogodi novi deal s Dinamom, koji u svlačionici ima neke napadače koji trenutno Krznaru nisu u prvom planu, a Šibenik bi ih rado prigrlio (Kulenović ili Andrić).

‘Kratku probu na Šubićevcu zaključio je Ismar Hajrlahović, koji se nije “našao” sa Šibenčanima.

23. ožujak 2023 13:09