StoryEditorOCM
Nogometstiže Mario Rosas

Tektonske promjene na Šubićevcu: egzodus igrača uoči dolaska novog trenera, kofere spakirali gotovo svi najbolji igrači iz prošle sezone!

Piše Krešimir Gulin
8. lipnja 2021. - 11:55

Sve je izvjesnije kako će na klupi nogometaša Šibenika Španjolca Sergija Escobara zamijeniti Španjolac Mario Rosas. Premda još uvijek nema službenih informacija sa Šubićevca, one neslužbene govore kako je stvar zgotovljena. Štoviše, doznaje se kako će 41- godišnji Rosas u subotu doputovati u Šibenik, kako bi u ponedjeljak, 14. lipnja poveo pripreme Narančastih za novu sezonu.

Već smo pisali kako je Rosas bio prvi izbor kolumbijskih vlasnika prvoligaša sa Šubićevca još u ožujku kada su iznenađujuće uručili otkaz uspješnom učitelju Narančastih Krunoslavu Renduliću. Međutim, tada Rosas nije uspio 'izaći' iz ugovora koji je imao sa španjolskim Castellonom, gdje je bio jedan od asistenata, pa su čelnici Šibenika posegnuli za Escobarom.

No, kako dobro rade veze na relaciji Castellon- Šibenik, Escobar je u Španjolsku otišao samo dan nakon završetka 1.HNL, da bi sada na Šubićevac iz tog grada u blizini Valencie stigao Rosas. Iz drugog pokušaja, rekli bismo.

Kada se zaviri u Rosasov životopis jasno je kako nema prevelikog trenerskog iskustva. U oči bode podatak kako je Rosas bio veliki talent u mlađim kategorijama Barcelone. U jednom razgovoru čuveni igrač Xavi ga je nazvao mješavinom Messija i Laudrupa. Ali, ta Rosasova nogometna čarolija izgubila se negdje po putu, pa nije napravio karijeru kakvu su mu predviđali. Uglavnom, odigrao je oko 300 utakmica manje- više u drugoj španjolskoj ligi.

Navijači Šibenika nadaju se kako će mu trenerski put biti uspješniji. Premda, na Šubićevcu ga čekaju veliki izazovi. Naime, ovog ljeta Narančasti trpe veliki egzodus ključnih igrača iz prošle sezone.

Kofere su već spakirali kapetan Marko Bulat, iskusni stoper Gordon Schildenfel, vratar Nediljko Labrović i krilni napadač Prince Ampem. Njihovim putem će vrlo vjerojatno i napadači Deni Jurić i Emir Sahiti. Osim toga, valja napomenuti kako su posudbe istekle Martinu, Alimiju... Odlazak tolikog broja važnih igrača ne bi bilo lako nadoknaditi ni kudikamo jačim klubovima od Šibenika.

Da stvar bude gora, Narančasti pod ugovorom imaju tek nekolicinu lanjskih prvotimaca (Ćurić, S. Sahiti, Bilić, Mesa). Iz kluba poručuju kako su daleko odmakli pregovori s Rogićem, Kvesićem i Batarelom.

Međutim, još uvijek nema naznaka nekog zvučnige pojačanja koje bi koliko- toliko nadoknadilo odlazak već spomenute grupe nositelja igre iz lanjske sezone.

Dakle, novog trenera Rosasa i njegovu dvojicu suradnika koji, kako doznajemo, također dolaze iz Španjolske čeka kompletna rekonstrukcija momčadi.

Veliko je pitanje tko će im u tom smislu biti desna ruka u kancelarijama Šubićevca. Naime, kadrovske promjene ne događaju se samo u igračkom nego i u upravljačkom kadru. Jer, uzde Šubićevca u svoje ruke sve čvršće uzimaju Kolumbijci Edouardo Zapata i Francisco Cardona. U takvom razvoju situacije upitna je pozicija braće Josipa i Ivana Bulata, još uvijek aktualnih predsjednika Nadzornog odbora i sportskog diretkora Šibenika. Ili, ljudi koji su u tercetu s Jurom Zoričićem, predsjednikom Uprave HNK Šibenik, u minule tri godine napravili vrlo dobar posao na Šubiećevcu, ne samo u rezultatskom već i organizacijskom smislu.

Prema neslužbenim informacijama, braća Bulat su trenutačno bliže odlasku nego ostanku na Šubićevcu.

26. travanj 2024 23:55