StoryEditorOCM
NogometNogomet

Svi na Šubićevac: 'Mali Vatreni' u Šibeniku kreću u pohod na novi Euro; Prvi protivnik je Škotska

9. rujna 2019. - 14:56

Poslije četiri godine nogometna reprezentacija Hrvatske vraća se na Šubićevac. Doduše, radi se o U-21 selekciji koja večerašnjom utakmicom sa Škotskom počinje novi ciklus kvalifikacija za Euro koji će 2021. godine biti odigran u Mađaraskoj i Sloveniji. No, bez obzira na to o kojoj je hrvatskoj vrsti riječ, 'kockasti' su u Krešimirovom gradu rado viđen gost.

Podsjetimo, 'mali Vatreni' su u skupini sa Češkom, Grčkom, Škotskom, Litvom i San Marinom. Na Euro će se izravno plasirati samo pobjednici devet grupa. Prigodu za popravni imat će samo dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije, koje će igrati play off u kojem će moći osigurati desetu vizu za Euro na kojem će sudjelovati 12 reprezentacija. Naime, dvije su već rezervirane za domaćine- Sloveniju i Mađarsku.

Zbog svega navedenog, jasno je koliko je ekipi izbornika Nenada Gračana važan start kvalifikacija sa Škotima, koji su već odigrali jednu utakmicu u kojoj su pobijedili autsajdera San Marino (2:0).

Evo što je uoči novog kvalifikacijskog ciklusa poručio izbornik:
- Cilj nam je da nastavimo u istom ritmu koji smo imali u protekla tri ciklusa. Odnosno, da ostvarujemo rezultate i stvaramo igrače za A reprezentaciju- kazao je Gračan.

Nije krio da prije prve utakmice sa Škotskom ima nervoze kako u stručnom stožeru, tako i među igračima:
- Čujte, to je očekivano, jer svaka prva utakmica je uvijek teška. Međutim, uvjeren sam da imamo kvalitetu i igrače koji mogu ostvariti željeni rezultat, ali se i nametnuti izborniku Daliću- rekao je izbornik U-21 selekcije.

Gračan je prokomentirao i prvog protivnika:
- Škotska je poprilična nepoznanica. Znamo da igraju agresivno i da nam problem može predstavljati njihova igra 'jedan na jedan'. Naš plan je da budemo strpljivi i odigramo bez nervoze. U tom slučaju će doći i rezultat, bez obzira na kvalitetu Škotske- poručio je Gračan.

Zamolili smo ga da procijeni i omjer snaga u našoj skupini:
- U svakom slučaju radi se o interesantnoj skupini. To više što opet igramo sa Češkom i Grčkom, koji će nam se sigurno htjeti revanširati za prošli ciklus. Ponavljam, uvjeren sam da imamo kvalitetu da se opet plasiramo na Euro- zaključio je izbornik Gračan.

Inače, Šibenčani su kao domaćini uložili maksimalne napore da budu dobri domaćini hrvatskoj i škotskoj reprezentaciji, koje u Krešimirovom gradu imaju najbolje moguće uvjete. Inspekcija HNS-a nekoliko je puta boravila u Šibeniku, pregledavala stadion, prateće objekte i smještajne kapacitete. Naime, ova reprezentativna akcija svojevrsni je test spremnosti Šibenika za finale Hrvatskog nogometnog kupa koje bi se eventualno moglo igrati 2020. godine na Šubićevcu. Kako sada stvari stoje Šibenik će se javiti na natječaj za domaćinstvo te utakmice.

No, sada je u prvom planu mlada reprezentacija. Ne sumnjamo da će Gračanova selekcija imati lijepu podršku s tribina Šubićevca. Jer, svi preduvjeti su ispunjeni. Vremenska prognoza je dobra, večernja utakmica u idealnom terminu (20 sati). I ulaznica još uvijek ima. One se po cijeni od 50 kuna za zapad i 30 kuna za istok mogu kupiti na dan utakmice, točnije od 10 do 14 sati na zapadnoj tribini, te na prodajnim mjestima na obje tribine Šubićevca od 17 sati, pa sve do početka utakmice.

Kako je izvijestio dr. Nino Brajković, Šibenčanin na čelu liječničke službe U-21 reprezentacije, izbornik Gračan nema problema s ozlijeđenim igračima.

Vjerojatni sastav Hrvatske: Šemper, Hujber, Šutalo, Kalaica, Sosa, Nejašmić, Moro, Ivanušec, Bradarić, Ćuže, Kulenović.

Gračanov popis za Euro

Izbornik Nenad Gračan objavio je popis igrača s kojima kreće u pohod na plasman na sljedeće U-21 Europsko prvenstvo, koje će se održati u lipnju 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.
Vratari: Adrian Šemper, Dinko Horkaš
Braniči: Borna Sosa, Branimir Kalaica, Domagoj Bradarić, Boško Šutalo, Luka Hujber, Vinko Soldo, Matko Zirdum.
Veznjaci: Luka Ivanušec, Lovro Majer, Nikola Moro, Kristijan Bistrović, Mihael Žaper, Ivan Lepinjica, Darko Nejašmić, Ivan Posavec.
Napadači: Sandro Kulenović, Antonio Marin, Ivan Dolček, Mario Ćuže, Bruno Bogojević.

19. travanj 2024 15:49