StoryEditorOCM
Nogometgoran tenžera

Sudački stručnjak za ‘Slobodnu‘ o kontroverznom penalu za Argentinu: ‘Mislim da sudac nije jasno vidio prekršaj‘

Piše PSD.
18. prosinca 2022. - 17:12

U finalu kazneni udarac je dosuđen za Argentinu, poveli su s bijele točke 1:0, a naš sudački komentator Goran Tenžera ovako je vidio tu kontroverznu odluku.

- Ne podržavam suđenje ovakvih kaznenih udaraca s ne baš jasnim i vidljivim kontaktima, odnosno prekršajima. Nakon što ga je De Maria prošao igrač Francuske je pokušao De Mariju sustići. Pri tome ima nekakav dodir s rukom u predjelu leđa napadača koji sigurno nije takvog intenziteta da je argentinski igrač trebao pasti. Vjerojatno je u trku došlo do međusobnog kontakta nogama zbog čega je De Maria pao.

- Mišljenja sam da niti sudac nije jasno vidio prekršaj, već je pod dojmom akcije u kojoj je De Maria ostvario prednost i pod dojmom pada nakon mogućeg kontakta, sve to okarakterizirao kao dovoljno za kazneni udarac.

- Situacija je neusporediva s našim slučajem od jučer kada kazneni udarac nije sviran, nije dosuđen protiv Maroka, ali eto, Argentinci kao da su sucima uvjerljiviji kada padaju u protivničkom kaznenom prostoru! - smatra Tenžera. 

27. travanj 2024 05:30