StoryEditorOCM
NogometŠubićevac na zubu

Suci oštetili Šibenik i treću utakmicu za redom; Bivši igrač Narančastih kaznio klub sa 6000 kuna zbog bakljade

Piše Krešimir Gulin
5. svibnja 2022. - 10:05

Nogometaše Šibenika suci su oštetili i treću utakmicu za redom. Ne, nije to subjektivna procjena već službeni stav Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Naime, nakon utakmica sa Slaven Belupom i Hrvatskim dragovoljcem gdje su grubom greškom suđeni kazneni udarci protiv Narančastih, Šibenik je oštećen i u utakmici prošlog kola s Rijekom na Šubićevcu.

Prema tumačenju Komisije nogometnih sudaca, sudac te utakmice Ante Čuljak je pogriješio jer u 74. minuti nije sudio kazneni udarac za Šibenik. KNS tvrdi da se u toj situaciji nije trebao uključiti VAR.

Podsjetimo, u trenucima Šibenik je gubio (2:5), no s obzirom da je nekoliko minuta kasnije Bilić smanjio rezultat, tko zna što bi bilo do kraja...

Nadalje, disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 33. kola HT Prve lige.

Podsjetimo, Alan Klakočer je bio igrač Šibenika na prijelazu tisućljeća u mandatu trenera Vjekoslava Lokice.

HNK Šibenik kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Rijeka.

U 13. minuti upaljena je baklja od strane navijača Šibenika koja je gorjela desetak sekundi, a nije bila bačena na teren za igru.

U 69. minuti također je zapaljena baklja od strane navijača Šibenika koja je gorjela desetak sekundi i nije bila bačena na teren za igru.

U 83. minuti od strane navijača Šibenika bačene su dvije baklje na teren za igru te dvije baklje koje su gorjele kratko vrijeme na tribini.

Od 84. do 86. minute zapaljene su dimne kutije koje su ostale na tribinama. U 88. minuti od strane navijača Rijeke također je bila zapaljena dimna kutija koja je kratko gorjela.

16. travanj 2024 23:44