StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šubićevac dobio novog kormilara; Borimira Perkovića naslijedio Krunoslav Rendulić: Osjećam ovaj grad i klub kao svoj

20. lipnja 2019. - 13:17

Krunoslav Rendulić (45) novi je trener nogometaša Šibenika! Ono o čemu su kuloari brujali danima, u čevrtak je dobilo i službenu potvrdu.

Tako se ovaj rođeni Vinkovčanin, poslije više od dva desetljeća vraća na Šubićevac u novoj ulozi. Tada je bio igrač, a sada je trener:

- Hvala ljudima koji vode klub što su mi ukazali povjerenje. Vjerujem da će naša suradnja biti uspješna i da ćemo ostvariti zajedničke ciljeve. Malo me hvataju emocije, jer sam poslije točno 22 godine ponovno na Šubićevcu, na kojem sam proveo dvije sjajne godine kao igrač. Osjećam Šibenik svojim gradom i klubom. Tu ljetujem 20 godina, imam puno prijatelja, kumova i vjerujem da ćemo se zajedno veseliti- kazao je Rendulić u svom nastupnom govoru.

 

 

Jedan od dobrih rendulićevih prijatelja je i Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika:

- Otkako smo ostali bez trenera, Rendulić je bio moj prvi izbor. Na prvom zajedničkom sastanku našli smo zajednički jezik i dogovorili suradnju. Međutim, malo smo čekali sa službenom objavom. Zadovoljan sam i sretan što je Rendulić naš novi trener. Isto tako, još jednom bih zahvalio našem bivšem treneru Perkoviću na svemu napravljenom u protekle dvije sezone- istaknuo je Bulat.

On je otkrio koji ciljevi su stavljeni pred novog trenera:

- Najvažnija je daljnja stabilizacija kluba i kvalitetan rad. Nadalje, cilj nam je dodatno razvijati naše mlade igrače. Naravno, s obzirom na očekivanja i ambicije Šibenika kao sredine, u najmanju ruku uvijek moramo biti blizu povratku u 1.HNL. Rendulić je mlad i ambiciozan trener. Vjerujem u njegov rad i nadam se kako ćemo zajedno napraviti dobre rezultate- rekao je sportski direktor Šibenika.

Inače, Rendulić jedino samostalno iskustvo kao glavni trener imao je u Istri tijekom minule sezone. Puljane je vodio 12 utakmica te zabilježio dvije pobjede, jedan remi i devet poraza. Osim toga, bio je pomoćnik Draganu Skočiću u Iranu te Luki Bonačiću u Kataru.

Rendulić je istaknuo kako generalno pozna igračku sliku Šibenika:

- I lani je Šibenik imao kvalitetu, ali malo je nedostajalo za ulazak u 1.HNL. Sigurno je da ćemo na nekim pozicijama tražiti nova igračka rješenja. Pitanje je i što će donijeti prijelazni rok. Poznato je imamo nekoliko zanimljivih mladih igrača. No, ako netko od njih i ode mi ćemo pravoremeno reagirati- veli novi trener 'narančastih'.

 

 

Igračku križaljku Rendulić će slagati zajedno s Ivanom Bulatom:

- Puno je vremena do kraja prijelaznog roka i prerano je još pričati o konkrektnim imenima. U svako slučaju, maksimalno u iduća dva tjedna ćemo razgovarati sa svim igračima. Jasno je da će neki i otići. U svakom slučaju, tijekom 'mercata' ćemo složiti dobru momčad- zaključio je sportski direktor Šibenika.

Inače, pripreme ze novu sezonu počet će 8. srpnja. Stručni stožer ostaje nepromijenjen, pa će Renduliću asistirati Klaudio Vuković, Ivica Matas i Frane Cinoti.

26. travanj 2024 07:47