StoryEditorOCM
NogometKonačno

Strani suci stižu u HNL, potpisan sporazum kojim će napokon arbitri iz inozemstva dijeliti pravdu u utakmicama domaćeg prvenstva

Piše Frane Vulas/SD
23. kolovoza 2022. - 18:52

U HNL-u će napokon suditi i strani suci, točnije arbitri koji dolaze s Cipra. Hrvatski nogometni savez objavio je kako je dogovorio suradnju s Ciparskim nogometnim savezom. Između ostalog ta suradnja uključivat će razmjenu sudaca i unaprijeđenje sudačkih znanja.

Tim dogovorom dva Saveza razmjenjivat će najkvalitetnije, odnosno elitne ili vrlo talentirane suce, sposobne dijeliti pravdu na najvišem nivou.

Tijekom aktualne sezone razmjena sudaca odvijat će se na bazi reciprociteta. Ciljevi ovog dogovora su razmjena znanja i iskustava, stjecanje iskustva kao i poboljšanje kvalitete sudaca.

U ime HNS-a sklapanju dogovora su prisustvovali predsjednik Saveza Marijan Kustić i prvi čovjek Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a Bruno Marić.

Na čelu Sudačke komisije Ciparskog nogometnog saveza je Milorad Mažić, bivši nogometni sudac iz Srbije koji je tijekom sudačke karijere pravdu dijelio na top nivou.

05. svibanj 2024 00:08