StoryEditorOCM
NogometZadnja loža

Srce nam je stalo, al' se Suba nije dao: Rekao sam izborniku da me ne vadi iz igre i da ću igrati s jednom nogom ako treba

8. srpnja 2018. - 13:57

Hrvatski vratar Danijel Subašić ponovo je bio jedan od junaka u hrvatskoj pobjedi protiv Rusije, posebice što je veći dio utakmice imao problema sa zadnjom ložom.

- Već sam na zagrijavanju osjetio da me malo zateže, ali glavno je da smo mi prošli dalje, Sve drugo je nebitno - kazao je Subašić dodavši:

- Rekao sam izborniku da me ne vadi iz igre i da ću igrati s jednom nogom ako treba, neka sačuva tu izmjenu za nekoga drugog.

Subašić je istaknuo kako je ponosan i sretan, dodavši kako je ovaj rezultat nagrada za sva njihova odricanja.
- Ponosan sam, sretan i prepun zadovoljstva. Svi izgaramo za ovo i svi želimo napraviti nešto više. Hvala Bogu da je nagradio naš trud, zalaganje i odricanje prema treningu.

Subašić ovoga puta nije obranio tri jedanaesterca kao protiv Danske. Bio je dovoljan onaj prvi, Fjodoru Smolovu, a potom je Mario Fernandes od straha promašio cijeli gol.

- Znao sam da čovjek tako puca jedanaesterce, ali opet kažem to je sve lutrija. Iz našeg zajedništva dolazi i ovaj rezultat. Svi ginemo jedni za drugog i zaslužili smo prolaz i bez jedanaesteraca.

Subašić je bio prepun pohvala za našeg idućeg suparnika Englesku, ali je naglasio:
- Englezi imaju dobru reprezentaciju, ali kada mi igramo kompaktno i iskačemo na kontre onda smo još opasniji.

Subašić je hrvatskim plasmanom u polufinale ostao u igri za nagradu za najboljeg vratara prvenstva. Preostala trojica su Francuz Hugo Lloris, Englez Jordan Pickford, te Belgijanac Thibaut Courtois.

- Ostale su tri sjajne reprezentacije koje imaju top vratare. Na njihovim obranama ekipe idu dalje - kazao je na kraju.

17. travanj 2024 01:26