StoryEditorOCM
NogometIvan Bulat

Sportski direktor Šibenika: Puno toga ovisi o Kolumbijcima, ali vjerujem da ćemo i iz ovog prijelaznog roka izaći jači

Piše šibenski.hr
21. prosinca 2020. - 12:06

Nogometaši Šibenika okončali su prvi dio sezone na sedmom mjestu na tablici s 13 osvojenih bodova u 14 odigranih utakmica. Rezime dosadašnjeg tijela prvenstva za Radio Ritam dao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika:

- Generalno možemo biti zadovoljni učinjenim. Mislim kako smo postigli odličan rezultat i izvukli maksimum u datim okolnostima. Čestitam igračima, koji su podigli vrijednost cijelog kluba, ali i svoju osobnu- počeo je Bulat razgovor za Radio Ritam.

Međutim, ostaje malo gorak okus da se u završnici polusezone ipak moglo više. Na odmor se odlazi s tri uzastopna poraza:

- Svakako je kiks poraz od Slaven Belupa na Šubićevcu. Ta utakmica, i ona s Istrom u Puli su nam dvije najlošije utakmice u sezoni. Također, nije ugodno kada se izgube dvije utakmice doma za redom, što se nama dogodilo s Goricom i Slavenom- misli sportski direktor Šibenika.

No, za prolivenom mlijekom ne vrijedi plakati. Treba se okrenuti nastavku prvenstva koje donosi 'paklen' ritam. Narančasti će u samo četiri mjeseca odigrati čak 22 utakmice:

- Čeka nas puno izazova i za to će nam trebati igračke širine i kvalitete. Jasno, puno toga oko igračkog kadra diktira budžet- kazao je Bulat za Radio Ritam.

Nameće se logično pitanje, hoće li se Šibenik pojačati u zimskom prijelznom roku?

- Defitnivno razmišljamo o tome. Možda bi nam trebao jedan napadač, možda i još jedan obrambeni igrač... Poželjno bi bilo dovesti po jednog igrača u svakoj liniji... Jasno, puno toga ovisit će o našem budžetu, odnosno o planovima Kolumbijaca koji bi uskoro trebali postati i formalni vlasnici kluba- veli šef struke na Šubićevcu.

Bulat je naflasio kako je nekolicina igrača dobrim igrama u 1.HNL podigla vlastitu cijenu na tržištu. Znači li to da će ove zime biti i odlazaka sa Šubićevca?

- Nama je cilj živjeti od izlaznih transfera. No, primarni interes nam je dobar rezultat. Ako dođe neka dobra ponuda nakon koje će klub biti jači i financijski stabilniji, možemo na nju pristati. Međutim, nama je cilj ući igrački još jači u drugi dio sezone. Otkako je ova uprava došla u Šibenik, svaki prijelzni rok smo se pojačali. Vjerujem da ćemo i iz narednog prijelaznog roka izaći jači- kazao je Bulat za Radio Ritam.

Nije tajna kako je tijekom jeseni bilo financijskih problema na Šubićevcu, odnosno da su plaće kasnile. Kakva je trenutačna situacija?

- I financijski smo se stabilizirali, tako da naši igrači idu na odmor bez kune zaostataka, što im jamči da u miru provedu blagdane sa svojim obiteljima- otkrio je Bulat.

Igrači i stručni stožer neće imati puno vremena za odmor, pripreme za drugi dio sezone počinju već 4. siječnja. Jer, prva utakmica s Hajdukom na Šubićevcu na rasporedu je 23. siječnja:

- Plan je da sedam dana odradimo na Šubićevcu, a onda još sedam dana u Medulinu. Pripreme će biti krakte, moramo ih kvalitetno odraditi i spremni dočekati drugi dio sezone koji će biti zahtjevan- zaključio je Ivan Bulat razgovor za Radio Ritam.

27. travanj 2024 01:20