StoryEditorOCM
Nogometmobilizacija na šubićevcu

Sportski direktor Šibenika otkrio sudbinu suspendiranih igrača: ‘On ima našu podršku...‘

Piše Davor Trutin/SN
3. svibnja 2023. - 13:49
Željko Karajica, Damir Čanadi i Hrvoje Kulušić trenutačno nemaju razloga za slavlje.Nikša Stipaničev/Cropix

Nakon pobjede u Koprivnici protiv domaćeg Belupa u 22.kolu Šibenik je odmaglio Gorici na +10 bodova. Mnogi su tada ustvrdili kako je to nedostižna prednost, i po mnogim anketama gotovo 100 posto ispitanika je Turopoljce vidjelo u 2.HNL.

Međutim, nakon 32.kola situacija na ljestvici izgleda ovako, Gorica je 9. sa 28 bodova, Šibenik posljednji sa 27 bodova! Šibenik je u zadnjih 10 kola uspio prokockati tu golemu prednost, i u posljednja 4 kola ulazi s pozicije fenjeraša, s bodom manje od Gorice.

Sadašnje ankete Velikogoričanima daju već šanse za ostanak, a Šibeniku preostaje borba do zadnjeg daha. Prvenstveno uzdajući se u svoje kapacitete, ali sada ovisni i o učinku rivala koji ne posustaje. Gorica je u zadnjih 9 kola bez poraza, imaju 5 pobjeda, 3 remija i samo 1 poraz, i od hodajućeg mrtvaca uvelike u realne sfere dovela svoju borbu za prvoligaški život. Šibenik je u tom razdoblju dobio samo 2 utakmice, 2 remizirao i čak 6 puta izgubio! Između toga se pobjedom nad Dinamom plasirao u finale Kupa, ali sada su na Šubićevcu upaljena valjda sva moguća zvona i crveni alarmi za uzbunu.

-Počela je mobilizacija, u petak nam dolazi Varaždin i sve drugo osim pobjede u ovoj našoj borbi nas ne zanima – kazao nam je sportski direktor Hrvoje Kulušić, na upit kako klub gleda i što poduzima da se Šibenik spasi u borbi za ostanak.

Mi bi dodali da je mobilizacija trebala početi znatno prije, i neki konkretniji koraci, ali Kulušić smatra da je borba za ostanak u ligi posve izjednačena. Iako Gorica i dalje ne posustaje, marljivo skuplja bodove, a Šibenik je na zadnja dva gostovanja od kojih se puno očekivalo (Lokomotiva, Istra 1961) upisao dvije nule.

-Svjesni smo da nismo uspjeli uzeti više od tih utakmica, ali i u Rijeci smo trebali uzeti barem bod. U Puli smo zaslužili više od na kraju uvjerljivog poraza, Istra nam je zabila 3 gola iz 3 udarca na naš gol. Primili smo prvi gol u smiraju poluvremena iz penala, koji neću komentirati. Nakon toga dvije individualne pogreške, a mi svoje šanse nismo iskoristili i poraženi smo. Igrali smo dobro, posebno drugi dio. Neće nas ni sreća, ali svejedno ne gubimo nadu. Niti ja, niti trener koji ima našu podršku i cijeli stožer, do vlasnika kluba gospodina Karajice koji je na dnevnoj bazi u kontaktu s nama, i što je najvažnije igrači. Pričao sam sa svima njima, sve će napraviti da Šibenik ostane u ligi, i to nas sve više drži optimističnim uoči zadnja 4 kola – nastavlja Kulušić.

Ako i uspije napraviti nekakav podvig, i u 4 kola osvojiti toliki broj bodova koji bi im osigurao ostanak, Šibenik i dalje čeka kraj Goričine serije koji se ne nazire. A, mnogi će kazati i to da Šibenik nije uspio sačuvati ni +10 a kamoli da će stići sada ovaj minimalni ali ipak zaostatak za Goricom.

-Nadamo se i mi, i sreća ih sada prati, ali uzdamo se u sebe, i vjerujem da ćemo povezati nekoliko dobrih rezultata i ostati u ligi – kaže Kulušić.

A, ako to ne uspije, puno je upitnika, onaj najvažniji – ostaje li Željko Karajica i dalje u Šibeniku. Po Kulušiću to nije sporno, a sjetili smo se i rečenica Šibenikovog vlasnika prilikom predstavljanja na Šubićevcu.

-Ovo je preozbiljan posao. Mi preuzimamo firmu, a ne igračku koju ćemo odbaciti nakon dva ili tri mjeseca. Ponavljam, siguran sam da ćemo ostati u ligi i graditi Šibenik na tim temeljima. Znate, trenutačna situacija u Šibeniku je divna priča prema onome koju sam zatekao u Klagenfurtu. Tamo smo na stadionu imali posađeno drveće kada smo kupili klub, ali danas smo stabilni bundesligaš. Mogu samo poručiti kako smo spremni krenuti u bitku – kazao je tada Karajica.

Sada, par mjeseci kasnije, slika se promijenila ali po našim informacijama Šibenik ostaje stabilan, sa vlasnikom koji ne mijenja ambicije. Ali, prvo treba odigrati 4 zadnje utakmice u HNL-u i potom finale Kupa na Rujevici. Sezona još nije gotova, i sve opcije su i igri, od one najbolje (osvajanje Kupa+ostanak) do one najcrnje (ispadanje i poraz u finalu).

Čop i Vidović aut do kraja sezone, Kroli raskinuta posudba

Po riječima Hrvoja Kulušića Čop i Vidović su odlukom kluba udaljeni iz programa prve momčadi do daljnjeg, odnosno do kraja sezone realno, i neće biti nikakvih amnestija, a s Krolom je nedavno raskinut i ugovor o posudbi iz Hajduka.

26. travanj 2024 20:45