StoryEditorOCM
Nogomet‘Hoćemo pobjedu‘

Spektakularna uvertira pred okršaj s Belgijom: ispred hotela Vatrenih navijači razvili najveću hrvatsku zastavu

Piše Frane Vulas/SD
1. prosinca 2022. - 07:42

Ujutro pred odlučujuću utakmicu s Belgijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru hrvatski navijači razvili su veliku 200 metara dugu zastavu ispred hotela reprezentacije Hrvatske u Dohi.

U devet sati po lokalnom vremenu, u sedam po hrvatskom, stotinjak navijača reprezentacije Hrvatske okupilo se ispred hotela „Hilton Doha” u kojem za vrijeme SP-a borave izbornik Zlatko Dalić, stručni stožer i igrači, kao i vodstvo HNS-a.

Na plaži ispred hotela razvili su navijači najveću hrvatsku zastavu, na crveno-bijele kvadratiće. Ovaj način iskazivanja podrške reprezentaciji traje već dugo, od 2004. godine. Prva velika zastava duga stotinjak metara u zasluženu je reprezentativnu mirovinu otišla 2020. godine, a ova aktualna, njena nasljednica dvostruko je duža i teška stotinjak kilograma. Iza svega stoje navijači iz Crikvenice.

image
Frane Vulas

Ispred hotela navijači su naravno i zapjevali te time privukli pažnju igrača i stručnog stožera.

- Hoćemo pobjedu! Hoćemo pobjedu! - orilo se ispred hotela reprezentacije, a zatim i ona stara.

- Zovi samo zoviiii...

Prije prvog susreta na Mundijalu s Marokom navijači su zastavu razvukli na šetnici Souq Waqif, a uoči okršaja s Kanadom također ispred hotela. Potom su se navijači u rano katarsko jutro preselili na plažu Katara i ponovno razvili zastavu.

25. travanj 2024 02:10