StoryEditorOCM
NogometRosas uoči Dinama

Španjolac neće igrati kao Bjelica: ‘Mnogi misle da su Modri već upisali tri boda. Napravit ćemo sve da pomrsimo te račune‘

Piše Krešimir Gulin
27. studenog 2021. - 10:22

Mario Rosas, trener Šibenika, imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobjede svoje momčadi u Puli protiv Istre (4:3). Ne samo da su osvojeni bodovi koji jamče miran zimski san, već je ta utakmica pokazala silno zajedništvo koje vlada na relaciji stručni stožer- svlačionica:

- Čujte, mi smo ekipa i kad gubimo i kad pobjeđujemo. Naravno, lijep je taj osjećaj zajedništva- istaknuo je simpatični Španjolac.

Iako su Narančasti u Puli uknjižili tri boda i izašli iz rezultatske krize, Rosas je svjesan da puno stvari u igri njegove momčadi nije štimalo. Prije svega obrana. Bude li zadnji red Narančastih tako 'plivao' u nedjelju na Šubićevcu protiv Dinama ne piše im se dobro:

- Utakmica u Puli je bila zanimljiva za gledatelje, nadam se da su naši navijači mogli uživati. Da, nogomet je takav da mi moramo više toga popravljati u igri nakon pobjede nad Istrom, nego nakon poraza od Rijeke. Možemo napredovati u puno stvari. A što se obrane tiče, ona nije zadatak samo zadnjeg reda, već cijela momčad mora igrati obranu- zaključio je Rosas.

Za razliku od svog kolege Bjelice koji je 'bunkerom' došao do remija u Maksimiru, Rosas zasigurno neće parkirati autobus u svom šesnaestercu:

- Ne želi se miješati u rad svojih kolega, ali tko zna, da je Bjelica napao možda bi i pobijedio!? Svatko prilagođava stil igre igračima koje ima na raspolaganju. Mi imamo dosta ofenzivaca i ništa nećemo mijenjati ni protiv Dinama. Jasno, oni su kvalitetna ekipa koja će nas sigurno u jednom peridou utakmice stisnuti i bit ćemo prisiljeni braniti se. Međutim, nemojte sumnjati kako ćemo i mi prijetiti- govori Španjolac na klupi Šibenika.

On smatra kako u nedjelju Narančasti puno više mogu dobiti nego izgubiti:

- To su utakmice koje svi igrače vole igrati. Ipak igramo protiv najbolje ekipe u Hrvatskoj. Mnogi smatraju kako su u toj utakmici tri boda unaprijed upisana na kontu Dinaama, ali mi ćemo sve napraviti da pomrsimo te račune- najavljuje Rosas.

Na raspolaganju su mu svi igrači, osim duže vrijeme ozlijeđenih Jhingana i Močinića.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Kvesić- Ćurić, Rak- Sahiti, Marin, M. Jakoliš- Delić.

Utakmica Šibenik- Dinamo počinje u 15 sati. Sudac je Mario Zebec (Cestica).

20. travanj 2024 12:50