StoryEditorOCM
NogometGORAN TOMIĆ

Šibenski stručnjak potpisao produženje ugovora s Rijekom: ‘Ovo doživljavam kao priznanje za svoj dosadašnji rad‘

Piše Siniša Lončar/SN
6. travnja 2022. - 14:43

Ono što se dugo na Rujevici nagađalo i “kuhalo”, u utorak je dobilo i formalnu potvrdu - čelni čovjek riječke struke Goran Tomić produžio je vjernost HNK Rijeka! Još prije nekog vremena u medijima je izašla priča prema kojoj je šibenskom strategu na klupi Bijelih ugovor istjecao s krajem ove sezone, a predsjednik Damir Mišković i njegovi suradnici ovim su potpisom na najbolji mogući način utišali sve one “zle jezike” koji su Tomića htjeli “preoteti”, odnosno, seliti s riječke Rujevice u Dinamo, Hajduk ili inozemstvo.

Nema sumnje, produžetak vjernosti jednom od najboljih hrvatskih trenera novije generacije, kao i njegovom stručnom stožeru s kojim nastavlja daljnju zajedničku suradnju, došao je u najbolje vrijeme, uoči posljednjih nekoliko kola sezone i prije derbija s Dinamom, kojeg su upravo Tomić i Rijeka izbacili iz borbe za Rabuzinovo Sunce. Kako nova klupska politika ne objavljuje javno trajanje novopotpisanih ugovora, tako to pitanje nismo niti postavili treneru Tomiću. Uostalom, kako je i sam rekao, trajanje ugovora i nije toliko bitna stavka, svakom treneru najveće je jamstvo za rad – rezultat.

"Naravno da mi je drago da smo se klub i ja dogovorili oko nastavka suradnje. Ovaj potpis na neki način doživljavam kao priznanje za svoj rad u proteklih godinu i nešto više od mjesec dana koliko je prošlo otkad sam zajedno sa suradnicima preuzeo Rijeku. Priznanje mi je to i kao čovjeku i kao stručnjaku, ne podrazumijeva se baš to tek tako da netko ima ovakav posao na ovoj vrhunskoj razini nogometa. Jesam li time dobio mirnoću za završetak sezone? Ja radim na isti način, radio li tu jedan dan, mjesec ili godinu dana. S te strane kod mene i stručnog stožera se ništa nije promijenilo, niti sam se previše time opterećivao. Ulažem i ulagat ću jednaku energiju u svoj posao. Na kraju krajeva, takav je trenerski posao, on uvijek ovisi o rezultatima", objasnio je Tomić.

Tomić i njegov stručni stožer preuzeli su klub u vrlo delikatnom trenutku prošle godine, nakon niza lošijih rezultata Simona Rožmana, ispuhala se Rijeka u tim trenucima nakon što je cijelu jesen igrala na tri kolosijeka. Igrom slučaja, pak, Tomić je nakon problema izazvanih koronavirusom i propalog kineskog angažmana u tom trenutku bio slobodan, a nije trebalo dugo da se predsjednik Mišković i šibenski strateg dogovore oko početka zasad uspješne suradnje.

25. travanj 2024 07:51