StoryEditorOCM
Nogometpazi, snima se!

Šibenska policija izdala upute navijačima za današnju utakmicu, ima i posebna obavijest za Torcidu

Piše Šibenski.hr
8. rujna 2022. - 19:04

Kao što smo već izvijestili, utakmica Šibenika i Hajduka na Šubićevcu proglašena je utakmicom visokog rizika pa će  policija posebno motriti na navijače oba kluba.

Kako ne bi bilo nesporazuma, šibenska policija na svojim stranicama objavila je detaljan pravila koja će vrijediti tijekom petka, prije, za vrijeme i nakon dalmatinskog derbija. Njihove upute i preporuke prenosimo u cijelosti:

Ulaz na stadion

Ulazi u stadion Šubićevac biti će otvoreni od 18 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Posebna regulacija prometa

Kako je istočna tribina stadiona osigurana za navijače gostujućeg kluba, napominjemo da će u popodnevnim satima, ovisno o situaciji s dolaskom navijača promet vozila biti ograničen dijelom ulice Bana Josipa Jelačića te će se promet odvijati okolno ulicom Bana Ivana Mažuranića.

Pozivamo sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Ujedno upozoravamo da će vozači nepropisno parkiranih vozila biti sankcionirani.

Obavijest za gostujuće navijače

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na izlazima s autoceste A1 u Šibeniku ili na bilo kojem drugom punktu postavljenom na prilazu gradu Šibeniku zbog čega bi bilo poželjno da do punkta dođu najkasnije do 18 sati kako bi bili na vrijeme dopraćeni u organiziranoj koloni do parkirališnog prostora u blizini istočne tribine stadiona Šubićevac.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, s obzirom na to da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača do stadiona.

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,

- paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,

- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

- pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

- pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

- bacanje predmeta u natjecateljski prostor te

- boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak u stadion odbit će se:

- posjetiteljima pod utjecajem alkohola, 

- osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,

- posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i

- osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.

Foto i video snimanje javnog okupljanja

Policija će na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima."

 

01. veljača 2023 13:31