StoryEditorOCM
NogometŠesnaestina finala Kupa

Šibeniku ne pada na pamet kalkulirati u Zmijavcima: Španjolac iz Real Madrida igra od prve minute

Piše Krešimir Gulin
6. listopada 2020. - 13:43

U šesnaestini finala nogometnog Kupa Hrvatske Šibenik gostuje kod drugoligaša Croatie iz Zmijavaca. Šibenčani su svjesni da ih u Imotskoj krajini čeka veoma zahtjevan posao. Da nije lako igrati u Zmijavcima, 'narančasti' su osjetili i prošle sezone kada su doživjeli prvoligašku promociju, ali i ostavili bodove domaćinu.

Momčad trenera Krunoslava Rendulića na kup dvoboj odlazi s nizom od dva uzastopna poraza i dvije utakmice bez postignutog gola. Premda na Šubićevcu već razmišljaju o gostovanju na Poljudu kod Hajduka (18. listopada), iz fokusa ne ispuštaju Kup:

- Nikakve kalkulacije nam ne padaju na pamet. Idemo u Zmijavce maksimalnom snagom, po pobjedu i plasman u osminu finala, koje nam najvjerojatnije donosi Istru na Šubićevcu. Croatia je dobra ekipa. Imaju kvalitetu, a zasigurno će biti dodatno motivirani jer im u goste stiže prvoligaš. Kup je nepredvidiv i u njemu se svašta događa. Zbog svega toga nam neće biti nimalo lako u Zmijavcima- veli Rendulić.

Nerijetko se treneri u Kupu odlučju za odmaranje dijela udarnih igrača. Vjerojatno će slično postupiti i Rendulić, to više što mu je Croatia solidna prigoda da uigra nekolicinu nogometaša, mahom Kolumbijaca, koji su se u minulom razdoblju priključili momčadi:

- Nećemo drastično mijenjati izgled momčadi. Međutim, dvije- tri promjene ćemo sigurno napraviti- govori trener Šibenika.

U Zmijavce sigurno neće iskusni stoper Pandža, koji osjeća posljedice udarca u glavu kojeg je zadobio u subotnjem srazu s Osijekom. Zato će od prve minute zaigrati Alvaro Martin, mladac koji je na Šubićevac stigao na posudbu iz Real Madrida i koji je u debiju s Osijekom s nekoliko minijatura zaintrigirao hrvatsku nogometnu javnost:

- Čim sam vidio Martina na prvom treningu bilo je jasno da posjeduje određenu kvalitetu. Međutim, on je još vrlo mlad igrač i ne treba mu stavljati preveliki teret na leđa i očekivati čuda od njega. Ali, Šibenik će sigurno od njega imati igračke koristi- poručio je Rendulić.

Utakmica Croatia (Z)- Šibenik igra se u srijedu u 15 sati.

20. travanj 2024 09:36