StoryEditorOCM
NogometODLIČAN START

Šibenikov ulazak u sezonu naprosto je nevjerojatan. Ovakvi rezultati dosad još nisu viđeni u Ligi 10

Piše Šibenski.hr
24. kolovoza 2024. - 18:18

Čest je slučaj da se momčadi koje uđu u HNL već u svojoj prvoj sezoni u najvišem rangu bore za ostanak, a nerijetko ta borba završi i neuspješno. No, prema dosad viđenom u ovom izdanju hrvatskog prvenstva, ovog puta bismo mogli izbjeći takvu situaciju, jer se Šibenik sasvim dobro pripremio za elitni razred.

Ekipa koju vodi trener Mario Carević sinoć je slavila u gostima kod Lokomotive (1-0) i tako nastavila svoju odličnu seriju. Naime, u četiri je dosadašnja ligaška kola upisala čak tri pobjede te samo jedan poraz, a i to je bilo u gostima kod aktualnog prvaka Dinama (3-0).

Podsjetimo se, Carevićeve trupe već su u prvom kolu uspjele šokirati te slaviti u gostima kod Osijeka (2-1), da bi istim rezultatom kod kuće svladale Slaven Belupo. Uslijedio je potom taj potop na Maksimiru, no zato je jučerašnje gostovanje u Zagrebu bilo kudikamo uspješnije. S tih devet osvojenih bodova na startu sezonu, klub sa Šubićevca postavio je novi rekord, barem što se tiče Lige 10., piše Telegram

Točnije, u proteklih 12 izdanja HNL-a još nijedan novak u prvenstvu nije imao ovakav učinak, a dosad je najbolja bila Gorica. Ona je debitirala u sezoni 2018./2019. te nakon pet kola imala sedam bodova na svojem kontu. Šibenčani su, dakle, čak i s utakmicom manje to već i nadmašili.

Zanimljivo, ova dva kluba sastat će se baš u idućem kolu, pa će Carevićevi momci imati solidnu priliku za podebljanje svojeg bodovnog konta te ostanak pri vrhu prvenstvenog poretka. Inače, Šibenik je već sad, nakon samo četiri utakmice, izjednačio cjelokupni učinak prošlosezonskog novaka Rudeša…

 

15. rujan 2024 18:12