StoryEditorOCM
NogometĆurić u Rusiji

Šibenik zatvorio financijsku konstrukciju do kraja sezone; U Osijek bez Čopa, ali s Dolčekom i Matićem

Piše Krešimir Gulin
2. rujna 2022. - 12:50

Šibenik je ljetni prijelazni rok završio bez novih ulaznih transfera. No, kako je još uvijek otvorena mogućnost dovođenja slobodnih igrača, na Šubićevcu tu opciju ne odbacuju. Htjeli su Narančasti angažirati neke igrače na posudbu, ali njihovi matični klubovi nisu pristali na varijantu da Šibenik ima pravo otkupa tih nogometaša. Novu prigodu za kupovinu Šibenik će imati na zimu, a do tada će u preostalih 10 kola s manje- više postojećim kadrom.

Naime, sa Šubićevca je otišao dosadašnji kapetan Mario Ćurić. njegova nova destinacija je Rusija, točnije Torpedo iz Moskve. Iz kluba nisu htjeli otrkrivati visinu transfera, ali se neslužbeno doznaje kako bi u šibensku blagajnu moglo kapnuti oko pola milijuna eura. U svakom slučaju, čelnici Narančastih kažu kako će se transferom Ćurića, prihodom od Dinamovog igranja u Europi, TV prava te iznosom koji će na račun Šibenika sjesti od najnovije prodaje Duje Ćalete- Cara iz Marseillea u Southampton financijski zatvoriti do konca sezone. A do tada u izlog treba staviti barem jedan skupocjeni eksponat...

Tko zna, možda Ćurićev odlazak sa Šubićevca i nije zadnji u ovoj kampanji. Doznajemo kako je moguć još jedan transfer, najvjerojatnije nekog iz trolista Perić- Mesa- Mina.

Dok na gornjem katu Šubićevca slažu igračku i financijsku križaljku, momčad je maksimalno fokusirana na idućeg protivnika u prvenstvu, a to je Osijek. Kada u Šibeniku spomenete Slavonce odmah navijačima Narančastih padne mrak na oči. Naime, u prethodne dvije sezone Osijek je u svih osam međusobnih utakmica pobjeđivao Šibenik i to uz gol razliku- 1:21!

- Tradicije su tu da se ruše. Osijek je jedna od momčadi hrvatske velike četvorke. Bilo bi lijepo ‘srušiti‘ jednog od velikana kad već nismo uspjeli ništa uzeti Dinamu, premda smo mišljenja kako smo po prikazanoj igri zaslužili puno više od poraza- govori Niko Rak, mladi reprezentativac sa Šubićevca koji se polako vraća u optmialnu formu nakon problema s ozljedom:

- Sada sam fizički u redu i čekam svoju priliku- rekao je nadareni veznjak koji bi u Gradskom vrtu mogao zaigrati u početnoj postavi.

U subotu Osijek s klupe neće voditi Nenad Bjelica koji potpisuje već spomenutih svih osam pobjeda Osječana nad Šibenčanima u protekle dvije sezone:

- Nakon odlaska Bjelice Osijek je nepoznanica, bez obzira što će ga voditi njegov pomoćnik Rene Poms. No, mi smo orjentirano na našu igru i razmišljamo samo kako da se vratimo kući s pozitivnim rezultatom. Riječ je o srazu dviju čvrstih ekipa i mogli bi odlučivati detalji- kaže Mario Rac, pomoćni trener Šibenika.

Njegov šef Damir Čanadi u Osijeku će biti lišen usluga Duje Čopa, koji ima problema sa zadnjom ložom, ali trebao bi biti spreman za iduće kolo s Hajdukom.

U kadar se vraćaju stoper Mislav Matić, ali i Ivan Dolček, koji je bio na ‘hlađenju‘ kontra Varaždina i Dinama.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-2-1): Rogić- Perić, M. Matić, Mesa- Arai, Salomon, Rak, Mina- Vidović, Čanadi- Delić.

Utakmica Osijek- Šibenik igra se u subotu u 21,05. Sudac je Duje Strukan iz Splita.

20. travanj 2024 01:08