StoryEditorOCM
Nogometremi sa slavenom

Šibenik uzeo bod u Koprivnici, Marin zabio jedan od najbržih golova u HNL-u svih vremena! Pogledajte pogodak o kojem će se dugo pričati

Piše Krešimir Gulin
4. veljače 2022. - 20:13

Uvijek kada se Šibenik iz Koprivnice vraća s remijem onda za njih vrijedi ona stara 'bod u gostima, pjesma u autobusu'. Jer, u HNL-u za Narančaste nema negostoljubivijeg domaćina od Slavena. Statistika kaže da Šibenik u 21 utakmici još nikada nije pobijedio u Koprivnici.

Crnu tradiciju nisu srušili ni ovaj put, ali trener Ferdo Milin može biti zadovoljan prvim bodom u eri na klupi Narančastih. Uostalom, i njegov prethodnik Mario Rosas prvi bod kao trener Šibenika osvojio je baš u Koprivnici. Španjolcu se nakon toga lijepo otvorila špina, vidjet ćemo hoće li i Zadraninu.

Samo 16 sekundi trebalo je Šibeniku da povede. Sve je krenulo od Skorupa, potom je lijevu stranu osvojio Delić i fino asistirao za Marina koji s pet metara završava lijepu akciju Šibenika. Bila je to šesta ovosezonska asistencija Delića za šesti gol Marina. Nije to bio najbrži, ali je svakako jedan od najbržih golova u povijesti HNL-a. Još uvijek je rekorder pokojni Edin Šaranović koji je zabio nakon samo 10 sekundi.

image
Željko Puhovski/Cropix

Šibenik se poslije vodstva nekako 'ugasio', prepustio svjesno ili nesvjesno inicijativu domaćinu. Uostalom, Marinov udarac za gol bio je jedini Šibenikov prema Sušaku u prvih 45 minuta.

Narančasti zadnji red je i u Koprivnici nastavio darivati kao i protiv Hajduka na Šubićevca. Jako loša bila je reakcija stopera Šibenika Perića i Batarela koji se gledali jedan drugoga, umjesto strijelca Grgića kod pogotka u 17. minuti. Doduše, Grgić je milimetarski izbjegao zaleđe prije nego što je zatresao Rogićevu malu mrežu. Dugo je VAR pregledavao snimku, ali Šibenik je morao krenuti s centra.

Vjerojatno su Šibenčani najviše strahovali od mladog Zvonareka kojeg je kupio Bayern, ali puno problema im je radio je Grgić. Iskusnog igrača Slavena u 35. minuti nekoliko centimetara je dijelilo da postigne zgoditak za eurovizijsku razmjenu. Grgić je kao na ringišpilu je okrenuo Perića i onda iz mjesta opalio s oko 25 metara, no na sreću Narančastih lopta je završila na gredi.

Drugi udarac u okvir Šibenika stigao je tek u 56. minuti, ali Delićev pokušaj nakon lijepog okreta

bio je tek ozbiljniji trening za golmana Slavena.

Fortuna je bila na strani Šibenèana u Koprivnici. Naime, u 77. minuti domaæini su i drugi put pogodili okvir gola. Na centaršut Gode zaplivao je iskusni Kvržiæ, ali je njegov udarac glavom odsjeo na gredi.

Nastojali su domaæini i u petominutnoj sudaèkoj nadoknadi doæi do 'troboda', ali Šibenik se znao obraniti i nosi na Šubiæevac prvi bod u nastavku sezone.

Antonio Marin 0:1

Alen Grgić 1:1

Slaven Belupo- Šibenik 1:1 (1:1)

KOPRIVNICA- Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Gledatelja 600. Sudac: Fran Jović (Zagreb) – 6,5. Strijelci: 0:1 Marin (1.), 1:1 Grgić (17.). Najbolji igrač: Antonio Marin (Šibenik).

Slaven Belupo (3-4-2-1): Sušak (6)- Božić (6), Van Bruggen (6), Soldo (6)- Bosec (6), Marina (6,5), Caimacov (6,5) (od 88. Mlinarić -), Goda (6,5)- Zvonarek (6) (od 79. Bogojević -), Brković (5,5) (od 65. Kvržić -)- Grgić (7).

Šibenik (3-4-2-1): Rogić (6)- Perić (5,5), Batarelo (5,5) (od 74. Grdić -), Bilić (6)- Jakoliš (6), Skorup (6,5), Rak (6), Kvesić (6)- Ćurić (6) (od 83. Bačelić- Grgić -), Marin (7) (od 90. Vidović -)- Delić (6,5) (od 83. Sahiti-).

image
Željko Puhovski/Cropix
16. travanj 2024 17:13