StoryEditorOCM
Nogometluda utakmica

Šibenik unatoč dominaciji poražen od Gorice: pogledajte sve golove sa Šubićevca

Piše Krešimir Gulin
1. listopada 2021. - 20:28

Šibenik se nije uspio protiv Gorice ekspresno vratiti na pobjednički kolosijek, već je i drugi put uzastopno iskliznuo iz tračnica na svom Šubićevcu.

Za Goricu se izostanak najboljeg igrača Kristijana Lovrića nije pokazao kao hendikep, nego igrom slučaja- kao dobitak! Jer, na njegovoj poziciji lijevog krila je zaigrao Toni Fruk i s dva pogotka 'torpedirao' Šibenčane.

Početak utakmice nije slutio loš rasplet za Šibenik. Domaćini su vrlo brzo počeli stvarati izgledne prigode. Tako je u 2. minuti zicer promašio Sahiti, točnije nogama mu je obranio Banić, nakon što ga je u matnu situaciju stavio Marin.

U 6. minuti s ruba kaznenog prostora šutirao je Marin Jakoliš, no njegov udarac je završio vrlo blizu lijeve Banićeve vratnice. Treću lijepu šansu Šibenik je imao u 13. minuti, ali je Marin loše izveo slobodan udarac iz izgledne pozicije.

I onda su Narančasti na svojim leđima iskusili staro nogometno pravilo po kojem oni koji ne zabiju- prime gol.

Ili, Gorica je povela iz prvog ozbiljnijeg dolaska pred vrata domaćih. U 15. minuti Fruk je ušao korak. dva u kazneni prostor i efektno zabio u prve Rogićeve rašlje. Tako je Šibenik drugu utakmicu za redu primio 'eurogol' na Šubićevcu.

Mogli su domaćini izjednačiti samo minutu kasnije. Po lijevoj strani je u svom karakterističnom prodoru projurio Marin Jakoliš i uposlio Delića kao na pladnju, ali je napadač Šibenika promašio gotovo nemoguće.

Dugo je vladalo zatišje, sve do 40. minute kada je Šibenik zamalo primio još jedan zgoditak za TV špice, no volej Kalika za malo je promašio cilj.

Ali, Šibenčani se nisu spasili 60-ak sekundi kasnije. Sve je 'zakuhao' Mina, Kalik je lukavo i brzo izveo slobodan udarac, što je iskoritio Fruk i matirao nemoćnog Rogića.

U samoj završnici prvog poluvremena Šibenčani su protestirali tražeći od suca Pejina da pokaže drugi žuti karton stoperu gostiju Jovičiću. Međutim, arbitar iz Donjeg Miholjca je oprostio kapetanu Gorice, isto kao i njegov kolega Čuljak Osijekovom Topčagiću u prošlom kolu. I čini se pogriješio, isto kao i Čuljak.

Krenuo je Šibenik 'va baque' u drugom poluvremenu. Mogli su se relativno rano vratiti u utakmicu da su precizniji bili Bačelić- Grgić, Delić i Marin.

Konačno, zabili su Narančasti u 66. minuti i to uz dosta sreće. Opalio je Ćurić praktički iz očaja s gotovo 30 metara, njegova lopta je zakačila Krizmanića, pa je na krivoj nozi ostao Banić.

Pritiskao je snažno domaćin sve do kraja, ali barem do boda nije stigao. U toj 'viktoriji' s puno nabacivanja jako se osjetilo koliko Šibenčanina nedostaje klasični centarfor.

Notirajmo, kako su utakmicu na Šubićevcu pratili Dario Šimić i Saša Bjelanović, ovaj put u ulozi skauta Milana i Atalante.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Šibenik- Gorica 1:2 (0:2)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 466. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - 5,5. Strijelci: 0:1 Fruk (15.), 0:2 Fruk (41.), 1:2 Ćurić (66.). Najbolji igrač: Toni Fruk (Gorica).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (5,5)- A. Jakoliš (5) (od 85. Torres -), Perić (5,5), Batarelo (5,5), Mina (5)- Ćurić (6,5), Rak (5,5) (od 76. Kvesić -)- Sahiti (5) (od 46. Bačelić- Grgić 5,5), Marin (6), M. Jakoliš (6)- Delić (5,5) (od 76. Attys -).

Gorica (4-2-3-1): Banić (7)- Musa (6,5), Jovičić (6), Krizmanić (6,5), Keita (6,5)- Babec (6) (od 62. Janković -), Sarić (6,5)- Mitrović (6) (od 79. Benito -), Kalik (7) (od 79. Šroler -), Fruk (8) (od 69. Dvorneković -)- Matar (6) (od 69. Stojanovski -).

26. travanj 2024 07:36