StoryEditorOCM
Nogometremi na šubićevcu

Šibenik u posljednjim trenucima ostao bez pobjede protiv Gorice, presudila glupost Marcosa Mine koji je dobio crveni karton. Pogledajte golove

Piše Krešimir Gulin
20. travnja 2021. - 19:14

Ni Šibenik ni Gorica nisu uspjeli prekinuti seriju bez pobjeda. Tako su Narančasti već desetu utakmicu ostali bez 'trododa', a Turopoljci i sedmi susret ne znaju za slavlje. Niti španjolski trener na klupi Šibenika Sergi Escobar još nije osjetio slast pobjede u HNL-u. Treći mu je ovo remi u četiri utakmice koje je vodio, ali, on bod po bod sigurno vodi Narančaste prema zoni opstanka.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ritmu da je veći posjed lopte imala Gorica, ali je Šibenik bio kudikamo konkretniji. Posebno dobro radila je bratska veza na krilima između Emira i Suada Sahitija.

Samo 45 sekundi trebalo je Narančastima da slože prvu opasnost ispred Banića. Emir Sahiti je izveo solo akciju izbio 'jedan na jedan' ispred vratara Gorice, koji je bio uspješniji od napadača Šibenika.

Drgui brat Sahiti priprijetio je u 20. minuti, no njegov volej je završio pored gola Gorice. Gosti su bili najopasniji preko lijevog krila Mitrovića, koji je pokuša zamijeniti ponajboljeg igrača Gorice Lovrića, koji je zbog ozljede morao propustiti gostovanje na Šubićevcu. Mitrović je u 26. minuti pucao iz akrobacije, ali je lijepu paradu napravio i vratar Šibenika Rogić i odbio loptu u korner.

U 30. minuti kratko su se veselili Šibenčani jer je Suad Sahiti zatresao mrežu Gorice. Međutim, pogodak opravdano nije priznat, jer je Jurić u začetku akcije bio u zaleđu.

Ali, deset minuta kasnije desnokrilni napadač zabio je svoj prvijenac u narančastom dresu. Kao pokretača akcije ovaj put je njegovo brata Emira zamijenio Marko Bulat. Kapetan Šibenika je krasno asistirao, a Suad Sahiti se sjurio u kazneni prostor i s desetak metara pogodio suprotni kut Banićevog gola.

I u drugom poluvremenu slična slika na travnjaku, dapače Gorica je imala još i veću prevlast u posjedu lopte. Kružila je Oreščaninova momčad oko zone Šibenika, ali bez konkretnog uboda. Escobarova družina organizirano se branila i čekala prigodu za udar iz kontranapada, ali kako je kopnila snaga braće Sahiti tako su i šibenski pokušaji bivali sve bezopasniji.

Osjetio je Escobar da stisak Gorice postaje sve čvršći, pa je trostrukom zamjenom dodatno zabetonirao obranu i zaigrao s čak petoricom u posljednjoj liniji.

Činilo se da Šibenik kontrolira stvari na travnjaku, ali Escobaru su sijede zadale ozljeda stopera Batarela, a još i više nepromišljeni Kolumbijac Mina, koji je u samo nekoliko minuta zaradio dva žuta kartona. I baš nakon drugog oštrog prekršaja Mine Gorica je stigla do poravnanja. Bilo je to u 88. minuti, Dvorneković je izveo skraćeni korner, a najspretniji je bio Delfi i iz gužve pogodio mrežu Šibenika.

Igralo se još pet minuta sudačke nadokade, ali je Šibenik uspio preživjeti nalete Gorice.

Suad Sahiti 1:0

Younes Delfi 1:1


ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb) - 6,5. Strijelci: 1:0 S. Sahiti (40.), 1:1 Delfi (88.). Crveni karton: Marcos Mina (Šibenik)- drugi žuti karton u 87. minuti. Najbolji igrač: Suad Sahiti (Šibenik).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6,5)- Pajić (6,5) (od 75. Bilić -), Batarelo (6,5) (od 87. Rak -), Schildenfeld (6,5), Kvesić (6,5)- Mesa (6,5) (od 75. Alimi -), Bulat (6,5)- S. Sahiti (7) (od 63. Mina 5), Ćurić (6), E. Sahiti (6,5) (od 75. Todoroski -)- Jurić (6).

Gorica: Banić (6,5)- Muhammed (6), Steenvoorden (6), Krizmanić (6), Keita (6)- Pršir (5,5), Babec (6)- Špikić (5,5) (od 75. Dvorneković 6,5), Nimely (5,5) (od 59. Delfi 7), Mitrović (6,5)- Matar (5,5) (od 59. Mudrinski 6).

19. travanj 2024 08:22