StoryEditorOCM
Nogomettraži se pobjeda

Šibenik u petak na Šubićevcu dočekuje Slaven Belupo, utakmicu najavili trener Mario Cvitanović i Duje Čop

Piše Krešimir Gulin
13. listopada 2022. - 19:51

Kao silno važna za Šibenik nameće se utakmica protiv Slaven Belupa koja se igra u petak na Šubićevcu. Naime, Narančasti bi pobjedom zaplovili u mirniju luku sredine tablice. Međutim, Šibenčani rijetko pobjeđuju ove sezone- točnije uspjeli su to samo jednom - kontra Lokomotive. Praktički, dva i pol mjeseca Narančasti i njihovi navijači čekaju na puno slavlje.

Relativno novi trener Mario Cvitanović ne voli da se ističe taj podatak o dugom pobjedničkom postu i na tako stavlja pritisak pred njegove nogometaše:

- U životu se ništa ne mora, osim jedne stvari... Postavljanje nekih imperativa može biti kontraproduktivno. Ja samo želim da moji igrači budu maksimalno angažirani. Dobra igra će donijeti pobjede, sve će doći na svoje mjesto uz dobar rad i agresivnost. Imamo pozitivan karakter i stav. Osjećam i pozitivnu atmosferu u gradu. Jako mi je drago bilo vidjeti 30-40 Funcuta u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Jasno, treba nam taj jedan pravi rezultat da nas ‘poljubi‘. Osjećam da smo dobri. Vjerujem u svoje igrače i ono što radim. Samo je pitanje trenutka kada će doći i pobjede. Uostalom, ovaj posao na Šubićevcu sam uzeo kao nešto dugoročno. Zato stvari u Šibeniku gledam daleko i pozitivno - u dahu je kazao Cvitanović, premda nas bliska prošlost uči drukčije. Ona sugerira da je na Šubićevcu teško razmišljati dugoročno, jer Cvitanović je već peti trener Šibenika u 2022. godini...

image

Mario Cvitanović

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Duje Čop, najiskusniji igrač u redovima Šibenika, ne krije da im je plan ići na sva tri boda kontra Farmaceuta:

- Ne smijemo se zavaravati nešto lošijim rezultatima Koprivničana u zadnje vrijeme. Belupo je pokazao da zna pobjeđivati i kada im je bilo jako teško. Stoga, moramo biti na oprezu. Trebamo ići po tri boda, ali ne i jurišati bezglavo- veli napadač Narančastih.

Cvitanović ističe kako ima dvojbe oko sastava i sustava igre kojim će se Šibenik suprostaviti Koprivničanima:

- Rekao bih da su to slatke brige. Ponavljam se iz tjedna u tjedan, ali moram naglasiti da svi momci rade fantastično na treninzima. Rekao sam da ubuduće neću stavljati 23 igrača na klupu jer za to nema potrebe, no ovaj put ne znam koga bih izostavio. Svi su na dispoziciji osim Marcela Čanadija, koji je imao virozu i nije trenirao. Svi ostali su spremni. Svi igrači će tijekom vremena dobiti prigodu, a teren će biti jedino mjerilo koje će odlučivati tko će igrati. Ne volim isiticati pojedince, ali neki koji su ušli kao zamjene protiv Lokomotive, poput Kvesića, ali i Špeljaka ili Kekovića su pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Blizu smo standardizacije sustava igre, iako imamo fond igrača koji nam omogućava više opcija. Osobno, meni je puno draža bila naša izvedba protiv Lokomotive nego protiv Gorice zato što smo bili stabilniji- poručio je Cvitanović.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-2-1): Rogić- Mesa, M. Matić, B. Matić- Pajić, Salomon, Skorup. Mina- Arai, Čop- Delić.

Utakmica Šibenik- Slaven Belupo igra se u petak u 18 sati, a sudi Jakov Titlić iz Hrvaca.

20. travanj 2024 05:25