StoryEditorOCM
Nogometlov na četvrtfinale

Šibenik u Kupu dočekuje ‘ranjenu‘ Goricu: ‘Spremni smo na sve scenarije, želimo proći dalje‘

Piše Krešimir Gulin
8. studenog 2022. - 14:23

Samo 72 sata nakon prvenstvene utakmice s Dinamom u Maksimiru, nogometaši Šibenika ponovno će na travnjak. Ovaj put u osmini finala Kupa u kojoj na Šubićevcu dočekuju fenjeraša Goricu:

- Kup je uvijek neizvjesno i zanimljivo natjecanje. I nama i Gorici ova utakmica je veoma bitna. Istina, Gorica je imala dva dana odmora više od nas jer su zadnju utakmicu u HNL-u igrali u petak. Imali smo samo jedan regeneracijski trening u ponedjelljak i jedan za pripremu utakmcie u utorak. No, to ne znači da nećemo biti spremni. Dapače, u susret s Goricom želimo ući kao da se radi o finalu. Želimo proći, želimo stvari riješiti u 90 minuta, međutim spremamo se na sve scenarije, bilo produžetke, bilo jedanaesterce- kazao je Mario Cvitanović, trener Šibenika.

On je na klupi Narančastih debitirao baš protiv Gorice (1:1) i od tada je upisao po tri remija i poraza u prvenstvu, a jedinu pobjedu za kormilom Šibenika zabilježio je u Kupu kontra Jadrana iz Poreča (2:1):

- Mislim da je utakmica protiv Gorice bila naša najlošija izvedba u mom mandatu. Smatram kako je Šibenik u ovih šest tjedana postao neka sasvim druga, bolja, momčad i da ćemo to pokazati i na terenu. A kakva će biti Gorica s novim trenerom Mensurom Mujdžom nije tema za mene- veli Cvitanović.

Na ruku mu ne ide statistički podatak po kojemu je Šibenik hrvatski rekorder po broju ispadanja u osmini finala Kupa. U toj fazi Narančasti su zapeli čak 18 puta, a svega triput prošli dalje, Jednom i 2010. godine kada su zaigrali u finalu s Hajdukom.

Dobra vijest za Cvitanovića je to što mu se kadar vraćaju Delić, Dolček i Čop na koje nije mogao računati u Maksimiru zbog kartona:

- Premda treniraju s ekipom, za Goricu još neće biti spremni Salomon i Kvesić. Moramo dobro razmisliti i rasporediti snage jer već u nedjelju igramo važnu prvenstvenu utakmicu s Osjekom. Trebamo pronaći najspremnije i najkvalitetnije kako za Goricu, tako i za Osijek- ističe Cvitanović.

Inače, minulih dana je Šibenik ostao bez trenera vratara Ivice Matasa i trenera juniora Klaudija Vukovića koje je Šibenčanin Goran Tomić povukao u Dubai gdje je postao šef stručnog stožera Al Nasra:

- Čestitao bih Tomiću na tom angažamanu. Radi se o velikom klubu za te prostore i to je velika stvar za sve hrvatske trenere i njihov rejting. Što se tiče odlaska dosadašnjeg trenera vratara Matasa, do kraja polusezone njegov posao će preuzeti Marko Mihaljević- zaključio je Cvitanović.

Utakmica osmine finala Kupa Hrvatske između Šibenika i Gorice igra se u srijedu na Šubićevcu u 18 sati.

26. travanj 2024 10:07