StoryEditorOCM
Nogometarena cup

Šibenik svladao Rumunje u prvoj pripremnoj utakmici u Istri, na klupi debitirao Ferdo Milin

Piše Šibenski.hr
12. siječnja 2022. - 18:13

Nogometaši Šibenika svladali su rumunjski ACS Foresta Suceava u prvoj utakmici Arena cupa u sklopu priprema za nastavak prvenstva. 

Na igralištu Sportskog centra u Medulinu strijelci za Narančaste bili su Antonio Marin u 78. minuti te Suad Sahiti u 82. Marin je zabio nakon dodavanja Dina Skorupa, koji je na probi sa Šibenčanima. Marin je bio glavni akteri kod drugog zgoditka,jer je asistirao strijelcu Sahitiju.

Bio je ovo, podsjetimo, i debi na klupi novog trenera Ferde Milina. Kako je i najavio, u ovoj utakmici nije računao na braću Jakoliš i Delića, koji su tek prije nekoliko dana prebrodili zdravstvene probleme. U sastavu nije bilo ni iskusnog Bačelića- Grgića.

U početnoj postavi Šibenika zaigrali su: Rogić, Batarelo, Perić, Bedoya, Ćurić, Škugor, Mina, Marin, Damjanić, Lopez i Mena.

U drugom poluvremenu još su igrali Đaković, Skorup, Klopp, Vidović, Grdić,Bilić, Kvesić, Sahiti, Torres i Rak.

Dakle, zaigrala su sva trojica nogometaša koji su na probi. Riječ je o desnom braniču Francuzu Kloppu, te veznjacima Skorupu i Vidoviću, koji su igrači Hajduka i Dinama.

Iduću pripremnu utakmicu Šibenik će igrati u subotu protiv srpskog drugoligaša Žarkova.

- Kako to obično biva u prvoj pripremnoj utakmici noge su bile teške, kod igrača se osjećao umor. Zato nam je u prvom poluvremenu bilo nešto teže igrati, dok smo u drugom dijelu apsolutno izdominirali i zasluženo pobijedili - kazao je Marko Kartelo, pomoćni trener Šibenika.

On je prokomentirao dosadašnji tijek priprema u Istri:

- Zaista, sve je dobro, atmosfera u momčadi je odlična, prava radna. Svaki igračo drađuje ono što smo zacrtali. Također, uvjeti u Medulinu su odlični, tako da se sve što smo planirali može i odraditi-rekao je Milinov pomoćnik.

U Istri su u fokusu mladi igrači koji bi prema riječima novog trenera trebali dobiti pravu prigodu u proljetnom dijelu sezone:

- Mogu reći da su se jako dobro prilagodili na ovaj seniorski program treninga. Svaki odmladih igrača je odradio sve što se od njih tražilo na najbolji mogući način, barem za sada

20. travanj 2024 08:29