StoryEditorOCM
Nogometzlata vrijedni bodovi

Šibenik slavio nakon više od pola godine; Narančasti pobijedili Goricu u derbiju začelja

Piše Krešimir Gulin
5. veljače 2023. - 17:07

Više od šest mjeseci čekao je Šibenik na prvenstvenu pobjedu i dočekao ju je u najvažnijem trenutku- u derbiju začelja protiv izravnog suparnika u borbi za ostanak. Ujedno, bio je to start iz snova za novog- starog trenera Narančastih Damira Čanadija. Zadovoljna može biti i uprava kluba na čelu s novim vlasnikom Željko Karajicom, čija je šok terapija očito dala rezultata.

Što se sastava tiče, trener Šibenika Čanadi prvi put je od početka ‘u vatru‘ gurnuo Kvržića i Hiroša, a rehabilitirao je i Dolčeka, koji je bio ‘na ledu‘ kod njegovog prethodnika Cvitanovića. Za razliku od Čanadijevog Šibenika u prvom mandatu, koji je bio uglavnom defanzivno orjentiran, njegov ‘novi‘ Šibenik od početka se u Turopolju postavio kako momčad koja želi voditi igru i imati kontrolu lopte.

image

 Damir Canadi se pobjedom vratio na klupu Šibenika

Damir Krajač/Cropix

Pravo je čudo kako Narančasti nisu poveli u prvih 20-ak minuta utakmice u kojoj su bili apsolutno dominantni. Gosti su stvorili niz dobrih prigoda, ali mreža Banića se nije tresla. Najbliže pogotku Šibenčani su bili u 13. minuti kada je Mislav Matić već bio svladao svog Sinjanina Banića, no Goricu je spasio kapetan Mrzljak čišćenjem s gol linije.

Konačno, domaćini su se sredinom prvog poluvremena uspjeli osloboditi čvrstog obruča Šibenika. Činili su to uglavnom dugim loptama na iskusnog centarfora Matavža koji im je bio dobra meta. U 23. minuti prvi put je bio prisiljen interventirati šibenski vratar Rogić na nezgodan udarac Pršira s distance.

Međutim, bilo je to tek zagrijavanje za ono što je šibenskog kapetana dočekalo u 29. minuti kada je uz pomoć vratnice obranio pokušaj iz blizine prekaljenog slovenskog napadača Matavža.

Minutu prije toga zicer je promašio Duje Čop. Sjajno je je centrirao s desne strane Kvržić, ali je centarfor Narančastih s peterca prebacio vrata.

Ipak, napadač Šibenika iskupio se za taj promašaj u 43. minuti. U začetku akcije u kazneni prostro je ubacio japanski zvrk Aari koji je radio silne probleme Crnogorcu Raspopoviću, zračni duel je dobio Matić, a Čop samo potvrdio pogodak s metra- dva napravivši ono što mu stoji u opisu radnog mjesta.

image

Ivan Dolček odigrao odličnu utakmic

Damir Krajač/Cropix

U drugom poluvremenu, očekivano malo drugačija slika na travnjaku. Šibenik se povukao i vrebao prigode iz kontranapada. Prvu je dočekao u 52. minutu, no udarac Dolčeka u ključnom trenutku blokirao je Steenvoorden. Međutim, domaćinima nije bilo spasa u 64. minuti nakon bijega i odlične akcije Dolčeka u kojoj je pokazao kojim talentom raspolaže. Hajdukovac na posudbi na Šubićevcu sjajno je primio loptu, a onda s 10-ak metara zakucao pod gredu za podebljanje vodstva Šibenika.

Pokušali su se domaćini vratiti u igru, stvorili su nekoliko izglednih situacija, ali uža obrana Šibenika u sastavu Rogić- Perić- Matić otklonila je sve prijetnje.

U četvrtoj minuti sučeve nadoknade pobjegao je Arai obrani Gorice, a Mrzljak ga je srušio u kaznenom prostoru. Pejin je pokazao na bijelu točku, dok je siguran realizator bio Čop za svoj drugi gol na utakmici.

‘Zakucao‘ je tako Šibenik Goricu za dno tablice i pobjegao joj na solidnih sedam bodova razlike.

image

: Lovre Rogić bio je nesavladiv u velikoj Gorici
 

Damir Krajač/Cropix

Gorica- Šibenik 0:3 (0:1)

VELIKA GORICA- Gradski stadion. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - 6,5. Strijelci: 0:1 Čop (43.), 0:2 Dolček (64.), 0:3 Čop (90+4/11 m). Najbolji igrač: Ivan Dolček (Šibenik).

Gorica (4-3-3): Banić (6)- Raspopović (5) (od 46. Majstorović 5,5), Steenvoorden (5,5), Bralić (5,5), Krizmanić (5,5)- Suk (5) (od 46. Julardžija 5,5), Mrzljak (5), Pršir (5,5)- Tomečak (6), Matavž (6), Fućak (5) (od 56. Petković 5,5).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (7,5)- Kvržić (7), Perić (7), M. Matić (7,5), Mina (6,5) (od 63. Kvesić 6,5)- Čanađija (6,5) (od 67. Đira -), Mesa (6,5)- Dolček (7,5) (od 88. Đorić -), Hiroš (6,5) (od 67. Radonjić -), Arai (7,5)- Čop (7,5).

26. travanj 2024 07:36