StoryEditorOCM
Nogomet‘Pregazili‘ Rijeku

Šibenik skinuo još jedan veliki skalp: Prince neuhvatljiv, Bulat i Sahiti neumoljivi

Piše Krešimir Gulin
1. studenog 2020. - 17:46

Šibenik- Rijeka 2:0 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb) -6. Strijelci: 1:0 Bulat (13.), 2:0 Sahiti (74.). Najbolji igrač: Marko Bulat (Šibenik). Crveni karton: Velkovski (Rijeka)- u 40. minuti (dva žuta kartona).

Šibenik: Labrović (7), Mesa (6,5), Batarelo (7), Bilić (7,5), Pajić (7), Ćurić (7) (od 71. Alimi -), Bulat (8), Kvesić (7) (od 81. Todoroski -), Martin (7) (od 66. Rak -), Prince (8) (od 81. Yeferson -), Jurić (7) (od 71. Sahiti 7,5).

Rijeka: Nevistić (6), Escoval (5), Velkovski (5), Smolčić (5), Tomečak (5) (od 78. Braut -), Lepinjica (5,5), Galešić (5) (od 46. Murić 5,5), Lončar (5,5) (od 78. Igelesias -), Anastasio (5,5) (od 46. Raspopović 5,5), Menalo (6), Kulenović (5) (od 67. Yateke -).

Šibenčani su skinuli još jedan veliki skalp u 1.HNL-u. Nakon što su slavili kod Hajduka na Poljudu, svladali su i europsku Rijeku na Šubićevcu.

Rijeka je poprilično 'ranjena' stigla na Šubićevac, bez nekoliko važnih igrača (Andrijašević, Pavičić, Halilović, Galović, Čerin...). Tako da je trener Rožman na klupi imao samo sedam pričuvnih igrača uz dva vratara. Sreće nisu imali ni domaćini, jer se na zagrijavanju ozlijedio pouzdani stoper Pandža, pa je umjesto njega startao nekadašnji hajudkovac Batarelo. Prvi put od prve minute u 1.HNL-u zaigrao je i Španjolac Martin. Upravo je igrač Real Madrida na posudbi u Šibeniku 'zakuhao' prvu opasnu situaciju pred vratima Rijeke, no Nevistić je obranio.

Sretna je bila 13. minuta za Šibenik. Prince je okrenuo Smolčića, odigra povratnu za kapetana Bulata koji je s 13-14 metara pogodio lijevi kut Nevistića čiji je let bio uzaludan.

Rijeka se na utakmici pojavila tek u 22. minuti. U dobdoj poziciji bio je Kulenović, ali šibenskog veznjaka Bulata bio je pun teren, pa je uspio blokirati gostujućeg napadača u presudnom trenutku.

Brzonogi Prince imao je u 36. minuti 'mrtvu' šansu za povećanje šibenskog vodstva. Sjurio se Ganac s centra u kazneni prostor Riječana, izašao 'oći u oči' s Nevistićem, ali je gostujući vratar bio uspješniji.

Mirna utakmica, zakuhala se u završnici prvog poluvremena. Brz na kartonima bio je sudac Jović, a najgore je prošao makedonski stoper Velkovski. Najprije je uvalio lakat Juriću i kada mu je Jović opravdano pokazao žuti reagirao je prežustro tako da mu je sudac udijelio i drugi žuti- isključujući karton.

Trebala je Rijeka do poluvremena ostati s devet igrača. Kulenović je laktom u glavu udario Bilića, a Jović mu dodijelio žuti karton. Pozvali su iz VAR sobe Jovića da pregleda tu situaciju, ali dijelitelj pravde nije revidirao svoju odluku. Kao da je smatrao kako je puno dati dva crvena kartona u samo nekoliko minuta.

I onda su sudačkoj nadoknadi, velika prigoda za riječko izjedačenje. Menalo je nadskočio šibenske stopere, ali ukazao se odlični vratar Labrović i spriječio poravnjanje.

U drugom poluvremenu Rijeka je zaigrala kudikamo otvorenije. S obzirom da su imali i igrača manje takav pristup je otvorio puno prostora Šibenčanima. A u takvim situacijama kao riba u vodi se snalazi Prince. Muke po Riječane počele su već u 51. minuti kada je Ganac izmiješao njihovu obranu, no njegovu asistenciju Jurić je poslao pored gola. Šset minuta kasnije Prince je sličnu sitaciju pipremio Martinu, ali Španjolac nije pronašao cilj.

Konačno je Ganac golgeterski rasploženog suigrača pronašao u Kosovaru Sahitija. Prince je u 74. minuti po tko zna koji put 'izludio' obranu Rijeke i servirao kao na tanjuru loptu za Sahitija koji je bio miran i savladao Nevistića.

Do kraja je Rijeka stiskala i pokušala se vratiti u utakmicu. Ali, obrana 'narančastih' na čelu s Labrovićem bila je čvrsta, pa su tri boda sasvim zasluženo ostala u šibenskom dvorištu. A mogli su zapjevati i navijači domaćih koji su se okupili na okolnim zgradama.

- Čestitam svojim igračima na fantastičnoj izvedbi. Svi su bili sjajni, od prvog do zadnjeg. Računali smo na umor Rijeke i na tu kartu smo i zaigrali. Ovaj put nas je nagradilo, pobjeda od 2:0 je čista i lijepa. Sada smo došli na deset bodova, uhvatili smo priključak sa sredinom tablice i lakše se diše- kazao je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

26. travanj 2024 07:30