StoryEditorOCM
Nogometnova sezona

Šibenik putuje u Osijek: povratnik Bačelić-Grgić i trener Rosas najavili utakmicu, zna se i udarna postava

Piše Krešimir Gulin
15. srpnja 2021. - 12:34

Nogometaši Šibenika svoju avanturu u novoj sezoni 1. HNL počinju gostovanjem u Osijeku. Momčad trenera Nenada Bjelice i teren u Gradskom vrtu ne doimaju se idealnim za start nove sezone. To više ako se zna da su lani Narančasti protiv Bijelo-plavih prolazili kao bosi po trnju. Ili, izgubili su sve četiri utakmice, a da pritom nisu uspjeli postići niti jedan zgoditak.

No, ove sezone trebao bi to biti neki sasvim novi Šibenik, s obzirom na silne promjene u igračkom rosteru, ali i nogometnu filozofiju koju najavljuje španjolski trener Mario Rosas.

Među novim licima na Šubićevcu je i iskusni veznjak Stipe Bačelić- Grgić. Točnije, on se poslije jednog desetljeća vratio u matični klub:

- Jako mi je falio adrenalin zadnjih nekoliko godina. Sada ga na Šubićevcu opet osjećam. Doista, jedva čekam da počne utakmica u Osijeku i da ponovno zaigram u Šibenikovom dresu- iskren je Bačelić- Grgić, koji se osvrnuo na prvog protivnika Narančastih:

- Osijek je top ekipa! Njihov trener Bjelica govori da ga zanima samo rezultat i lani im je to dobro išlo. Bit će nam teško, ali ako svi budemo 100 posto 'unutra' neće biti lako ni Osijeku. Svakako ćemo pokušati izvući pozitivan rezultat- veli novi veznjak Šibenika.

Rezulati Šibenika u pripremnom periodu ne daju puno razloga za optimizam. Rosasova ekipa slavila je samo jednom u šest susreta:

- Da, ali pripreme nismo bazirali na rezultatu. Došlo je dosta novih igrača, novi je i trener...Trebalo je vremena da se pohvataju njegove zamisli. Rekao bih da je lani Šibenik igrao defanzivnije, sada trener traži kudikamo više kombinatorike, posjeda... Uvjeren sam da će navijači ove godine gledati neki sasvim drugi Šibenik. Ekipa je dobra, vjerujem u ove momke i siguran sam da ćemo biti konkurentni- kazao je Bačelić- Grgić, od kojeg uprava kluba očekuje da bude vođa na terenu, ali i van njega, nešto slično kao što je lani bio Gordon Schildenfeld.

U Osijeku će u HNL-u debitirati i Španjolac Mario Rosas,novi trener Šibenika:

- Od prvog dana u Šibeniku sam sretan i zadovoljan. Jedva čekam da krenemo za ozbiljno, jer u pripremnim utakmicama smo hvatali formu i usvajali neke moje ideje. Ponavljam, želim da Šibenik bude taj koji će kreirati stvari na travnjaku. Prije prve utakmice osjećam veliku odgovornost prema klubu, igračima i navijačima- rekao je Rosas.

Budući da za sebe kaže kako je nogometni fanatik, ne čudi odgovor na pitanje koliko zna o Osijeku:

-Znam sve! Gledao sam puno Osijekovih utakmica. Odlična su ekipa koja se dobro snalazi s loptom i bez nje. Olaktona okolnost nam može biti što neće igrati sjajni vezist Kleinheisler. Spremni smo za utakmicu koja će biti zahtjevna.Uostalom, sve će biti takve u HNL-u koji je kvalitetan- drži Španjolac na klupi Narančastih.

On će u Slavoniji biti lišen usluga ozlijeđenih Ivana Močinića i Carlosa Torresa. Na put nisu išli ni Dasilva, Bedoya i Cvetković, koji još nisu riješili sve papire za registraciju.

Rosas nije želio otkriti početni sastav, međutim izgledno je da će Bjelici suprostaviti momčad u formaciji (božićnog drvca), iako je vreli srpanj.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-2-1): Rogić- Batarelo, Perić, Bilić, Kvesić- Mesa, Ćurić, Bačelić-Grgić- Sahiti, Marin- Jurić.

Utakmica Osijek- Šibenik igra se u petak u 21 sat. Sudac je Goran Pečarić iz Zagreba.

19. travanj 2024 15:37