StoryEditorOCM
NogometPet kola bez pobjede

Šibenik protiv Slavena traži izlaz iz ‘crne rupe‘; Računica najavio rješenje slučaja suspendiranih nogometaša

Piše Krešimir Gulin
15. travnja 2022. - 11:22

Kome će na Veliku subotu uskrsnuti bodovi- Šibeniku ili Slaven Belupu? Naime, dvoboj je to momčadi koje su u 'crnom' nizu budući da već pet kola ne znaju za pobjedu. Koprivničani su u tom periodu uzeli jedan bod, a Narančasti niti jedan.

Momčad sa Šubićevca bodove čeka još od 27. veljače kada su svladali Istru (2:1), pod vodstvom kasnije naprasno smijenjenog trenera Marka Kartela. Odličnu utakmicu protiv Puljana odigrao je Ivan Delić, koji u subotu prijeti još jednoj svojoj bivšoj momčadi- Slaven Belupu:

- Sigurno da ću imati motiv više. Protiv Hajduka smo igrali dobro, ali ostala je gorčina zato što nismo uzeli nešto više na Poljudu. Kada bi konra Koprivničana imali isti pristup vjerujem da bi bodovi konačno mogli sjesti na naš konto. Igramo doma, uz potporu publike nadam se pobjedi, premda Slaven ne bih podcjenivao- kazao je napadač Šibenika.

image

 Ivan Delić

Niksa Stipanicev/Cropix

Trener Narančastih Dean Računica još uvijek čeka svoj prvi bod na klupi matičnog kluba. Za sada, ubilježio je samo četiri poraza:

- Nadam se da ćemo konačno spojiti dobru igru i rezultat. Izvedbe protiv Gorice, a posebno Hajduka, daju nam za pravo da konačno, uz igru, razmišljamo i o bodovima. Utakmica sa Slavenom bit će jako teška. Oni su, kao i mi, u lošem nizu. Vjerujem da će Šibenik biti taj koji će prvi prekinuti crnu seriju. Jednostavno, živimo za prvu pobjedu nakon četiri uzastopna poraza- izjavio je trener Šibenika.

On neće moći računati na ozlijeđene Raka i Sahitija. Također, još uvijek je van stroja Španjolac Burgui koji nije odigrao niti minute za Narančaste.

I dalje su pod suspenzijom Bačelić- Grgić, Jakoliš i Batarelo. Premda je Računica dao naslutiti da bi toj mučnoj trakavici mogao doći kraj:

- Mislim kako bi idući tjedan moglo doći do pomaka u njihovom slučaju- kazao je Računica.

Kormilar Narančastih najavio je kako neće mijenjati sastav koji je započeo protiv Hajduka, možda samo Kolumbijac Mina zamijeni Kvesića na poziciji lijevog beka. To znači da će Šibenik zaigrati u formaciji (4-3-3): Rogić- Šimunović, Perić, Bilić, Mina- Vidović, Mesa, Ćurić- Grezda, Delić, Marin.

Utakmica Šibenik- Slaven Belupo igra se u subotu u 15 sati. U ulozi suca utakmice u 1.HNL će debitirati Čakovčanin Patrik Kolarić, koji je uz Antu Čulinu, prvi mladi sudac koji je prošao Mentorski program KNS-a.

19. travanj 2024 08:54