StoryEditorOCM
NogometNarančasti po prekid posta

Šibenik protiv Lokomotive bez dva važna igrača; Cvitanović: ‘Kad bi dan trajao barem 60-70 sati‘

Piše Krešimir Gulin
6. listopada 2022. - 15:36

U taboru Šibenika se nadaju kako će im pobjednički post trajati od Lokomotive do Lokomotive. Da pojasnimo, Narančasti su svoju jedinu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu ostvarili kontra Lokosa u trećem kolu, još tamo koncem srpnja. U međuvremenu su osam kola bez slasti trijumfa, a u petak gostuju baš u Kranjčevićevoj kod Lokomotive gdje se nadaju prekidu neugodne tradicije:

- Mi u svakoj utakmici želimo igrati na pobjedu. Nemojte misliti da nam je cilj ‘iks‘, ili ne daj Bože poraz.Međutim, moramo biti puno konkretniji nego do sada, trebamo pokazati da se ne bojim igrati. Ako to pokažemo na terenu, možemo se nadati pozitivnom ishodu u Kranjčevićevoj. Premda, Lokomotiva sigurno nas vidi kao momčad idealnu za izlaz iz krize u koju su zapali- veli Martin Pajić, povratnik u redove Šibenika. Riječ je o pouzdanom desnom braniču koji je bio gotovo nezamjeniv dio Šibenikove momčadi pod vodstvom trenera Krunoslava Rendulića u povratničkoj sezoni Narančastih među prvoligaše.

No, za razliku od Rendulića, bivši trener Šibenika Čanadi nije uopće vjerovao Pajiću. Jamačno će se to promijeniti dolaskom Maria Cvitanovića za kormilo Narančastih. Vjerojatno već u petak, budući da Cvitanović za utakmicu s Lokomotivom neće moći računati na kartonirane bočne igrače- Japanca Araija i Kolumbica Minu. Dobra vijest za njega je što se u kadar vraćaju braća Matić i Perić:

- Ne dvojim da će oni igrači kojiće ući dobro odraditi svoj posao. Svi koji su trenutačno u Šibeniku zaslužuju nositi narančasti dres. Dok sam ja ovdje svaki igrač će imati priliku nametnuti se, a jedino mjerilo će bti teren koji nikada ne laže- jasan je Cvitanović.

U prvoj utakmici na ‘vrućoj‘ šibenskoj klupi protiv Gorice, Cvitanović je nastavio stazama koje je utabao njegov prethodnik Čanadi- remijem i igrom u kojoj je Šibenik većim dijelom susreta bio podređen takmac. Stoga i nečud njegova izjava da bi mu dan trebao trajati 60 ili 70 sati da napravi sve što želi:

- Nećemo zatvarati oči pred stvarima koje nisu bile dobre protiv Gorice. Ali, bilo je i dosta toga dobroga što je temelj za dalje. Znate, nije lako trenerima kad preuzmu momčad usred sezone. Sada treba napraviti balans između onoga što je bilo dobro i onoga kako bismo htjeli da Šibenik igra. Cilj nam je da što bezbolnije prebrodimo ovo prijelazno razdoblje. Protekli tjedan momci su jako dobro radili. Također, napravili smo i jedan odličan interni sastanak s igračima. Ne mogu se oteti dojmu da mnogi igraju pod ručnom kočnicom, nadam se da ćemo te kočnice otpustiti već u Kranjčevićevoj- zaključio je trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-5-2): Rogić- Perić, M. Matić, Mesa- Pajić, Salomon, B. Matić, Rak, Kvesić- Čop, Delić.

Utakmica Lokomotiva- Šibenik počinje u 18 sati, a sudi Patrik Kolarić iz Čakovca.

25. travanj 2024 17:22