StoryEditorOCM
NogometDAMIR ČANADI

Šibenik predstavio novog trenera: ‘HNL nisam pratio, ali čujem se s prijateljem Bjelicom... Priželjkujem da igramo napadački nogomet‘

Piše Krešimir Gulin
13. lipnja 2022. - 16:19

Nogometaši Šibenika u ponedjeljak su krenuli s pripremama za novu sezonu, a istovremeno je službeno predstavljen novi trener Damir Čanadi (52). Iako se radi o poprilično iskusnom treneru, Šibenik će mu biti prvi klub u Hrvatskoj, što i ne čudi jer je Čanadi rođen u Beču, gdje su mu roditelji iz Pakraca otišli 'trbuhom za kruhom':

- Hrvatska mi je peta zemlja u kojoj radim i ne bojim se problema s adaptacijom. Iskreno, nisam intenzivno pratio HNL, no imam ovdje dosta prijatelja s kojima kontaktiram, među njima je i Nenad Bjelica - kazao je Čanadi koji je otkrio kako ga je Šibenik privukao kao zanimljiv projekt:

- Drago mi je da sam došao na Šubićevac. Sve se odigralo nakon poziva vlasnika kluba Marina Jurića, koji mi je predstavio interesantan projekt. Čuo sam da se od dolaska novog vlasnika u Šibeniku puno toga promijenilo na bolje. Vjerujem da i ja mogu donijeti novu energiju. Prvi cilj nam je stabilizirati klub nakon turbulente prošle sezone, ali i napasti više pozicije ako se ukaže prigoda - rekao je novi trener Šibenika.

On priželjkuje da njegov Šibenik igra napadački nogomet. Naravno, puno toga ovisit će o ekipi koju bude imao:

- Tek od srijede sam u Šibeniku i da budem maksimalno otvoren, još ne znam sva imena igrača. Međutim, imamo stručnog sportskog direktora Darija Dabca i ne sumnjam da ćemo složiti dobru momčad u okviru naših financijskih mogućnosti. Znam da je Šibenik lani primio čak 75 golova i sigurno ćemo gledati neke igrače za defanzivni dio momčad. Ali, 'mercato' je tek počeo. Sada su bolji igrači dosta skupi, ali za mjesec ili mjesec i po dana cijene će padati. Trenutačno niti jedan klub u Europi nema definiranu momčad, pa tako ni mi, to je sasvim normalna situacija- zaključio je Čanadi.

Šibenik će prvih tjedan dana trenirati na Šubićevcu, a potom na 14 dana seli u Sloveniju.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

 

04. svibanj 2024 00:49