StoryEditorOCM
NogometSandesh Jhingan

Šibenik predstavio egzotično pojačanje: ‘Donio nam je ogroman publicitet, njegove dresove uskoro ćemo prodavati u Indiju‘

Piše Krešimir Gulin
19. kolovoza 2021. - 15:34

U Šibeniku je zasigurno igralo puno kvalitetnijih nogometaša od Sandesha Jhingana, no nitko od njih nije privukao takvu medijsku pažnju kao kapetan indijske reprezentacije.

Da stvar bude intrigantnija, taj 28- godišnji stoper nije odigrao još ni minute za Narančaste.Tek što je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu, a društvene mreže Šibenika su se 'zapalile'. Primjerice, samo tri sata nakon objave potpisa, Šibenik je dobio nekoliko tisuća pratitelja u Indiji:

- Nije to toliko čudno ako se zna da je Sandesh prvi indijski nogometaš u Europi i eto baš u Šibeniku! Da, napravio je pomutnju na društvenim mrežama i portalima. Donio nam je neviđeni publicitet što je vrlo dobro. Međutim, on je u Šibenik došao da bude nogometaš i vjerujem da će kao kapetan reprezentacije Indije puno dati na terenu- kazao je Jure Zoričić, član Uprave HNK Šibenik.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Neviđeni publicitet koji je Indijac donio Šibenčani će pokušati i naplatiti:

- Tako je, u našem web shopu moći će se kupiti Sandeshovi dresovi, kao i ostalih igrača. Upravo s našim dobavljačem opreme Macronom dogovaramo i mogućnost dostave dresova u Indiju. Mobilizirali smo se maksimalno kako bismo ostvarili pomalo neočkivani prihod - veli Zoričić.

Eduardo Zapata, predsjednik Uprave Šibenika objasio je kako je došlo do posla s Indijcem:

- Sve je išlo preko jedne agencija iz Madrida. Mi smo tražili stopera, dobili smo mnogo ponuda i na koncu se odlučili za Sandesha. Da, mi jesmo otvoreni za nova tržišta i nove prilike. Ali, kada dogovaramo transfer nekog igrača najvažnije su nam njegove nogometne kvalitete. Tako je bilo i Sandeshom. Vjerujemo da ima dovoljno kvalitete za Šibenik, jer je kapetan reprezentacije, a ima i liderske sposobnosti na terenu. Mislimo da je za naše mlade igrače jako važno da imaju tako karekternog igrača rame uz rame na igralištu- istaknuo je Zapata.

image
Sandesh Jhingan
Nikša Stipaničev/Cropix

Sandesh Jhingan priznao je kako je španjolski trener Mario Rosas imao ključnu ulogu pri njegovu dolasku u Šibenik:

- Dugo smo ragovarali, fasciniralo me je što zna sve o meni, detaljno mi je objasnio što od mene očekuje i to mi je ulilo puno povjerenje. Sudeći po prvim dojmovima, nisam pogriješio. Vodsvto kluba, treneri, suigrači... svi su me sjajno primili. Klub napreduje, projekt na kojem čelnici inzistiraju je dobar. U konačnici, i vaš grad je sjajan, top! Sviđa se i mojoj ženi (op.p. ruska fotografkinja Ivanka Pavlova).Vjerujem da ću u konačnici zadovoljiti navijače i da ću pomoći klubu da zauzme što bolju poziciju na tablici - otkrio je Jhingan na svom službenom predstavljanju.

Novi stoper Šibenika je svjestan kako je razlika u kvaliteti golema između hrvatske i indijske lige:

- Znate, u svakom odnosu je potrebna dobra suradnja. Nadam se da će Šibenik pomoći meni da se razvijem kao igrač, ali i da ću i ja pomoći klubu. Vjerojatno i Indija radi dobre stvari kad sam ja stigao u ligu viceprvaka svijeta- prića indijski stoper.

Iako silno cijeni učinak Modrića, Perišića i drugih Vatrenih, za njega je jedan drugi čovjek najbolji Hrvat svih vremena:

- To je Igor Štimac! S njim jako dobro surađujem u reprezentaciji i silno mi je pomogao u karijeri- veli Jhingan.

Zanimljivo, čovjek zbog kojeg 'gore' društvene mreže nije njihov fan:

- Ne, nisam veliki obožavatelj tog načina komuniciranja. Ali, moram jer je sve to dio posla. Meni je puno važnije ono što ću pokazati na terenu. Zato mi i nije lako odgovoriti na vaše pitanje: 'Koje su moje igračke kvalitete?'. Samo se nadam da ću ih pokazati na terenu- iskren je Jhingan.

image
Sandesh Jhingan
Nikša Stipaničev/Cropix

Pitanje je hoće li svoje vještine prezentirati već u nedjelju kada Šibenik gostuje u Rijeci, jer za Indijca još uvijek nisu stigli svi papiri. Ali, zato je uživao u nedjeljnoj pobjedi Šibenika nad Dragovoljcem (6:2):

- Da, bila je to prava poslastica. Ne postiže se baš svaki dan šest golova. Šibenik je igrao baš atraktivno, napadački, vidim da su i navijači uživali. Nadam se da će takvih utakmica biti puno u sezoni- zaključio je Sandesh Jhingan.

23. travanj 2024 18:53