StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik poražen u 'utakmici istine': ' Narančasti' će put do 1. HNL morati tražiti u kvalifikacijama s Istrom

18. svibnja 2019. - 23:16

Varaždin je novi prvoligaš. Kao što se i očekivalo, drugoligaški je derbi odlučio o putniku u viši rang. Varaždin i Šibenik odigrali su nekoliko „velikih“ utakmica, koje su krojile povijest tih hrvatskih nogometnih utvrda. Dosad su sve pripale Šibenčanima. Ova ne.

Na šibensku žalost, povijest se ponovila tako što su, kao i prije tri godine protiv Cibalije, ispustili veliku bodovnu prednost iz jesenskog dijela sezone. I lansirali svog rivala u Prvu ligu.

A Šibenčane je – što ti je život – od povratka u elitni rang hrvatskog nogometa odvojio Branko Karačić. Trener, s kojim je klub sa Šubićevca postigao najveće uspjehe u povijesti.

„Bolji su“, govorili su varaždinski kolege jedan drugome nakon prvih trideset minuta utakmice. No, poveo je Varaždin. I to iz jedanaesterca koji se, zapravo, dogodio slučajno. Pucao je Perković s tridesetak metara, a pogodio usamljenog Glavicu na vrhu kaznenog prostora. Ovaj je krenuo sam prema vrataru Šibenika, a u toj ga je namjeri s leđa zaustavio Blaić. U Jovićevoj odluci nije bilo dvojbe, kao ni u Benkovu udarcu s bijele točke.

„Narančasti“ su izjednačili u idealnom trenutku. Na početku drugog poluvremena Kukec je centrirao s lijeve strane, Prince pobjegao varaždinskim stoperima i poentirao s pet metara.

Remi je na semaforu svijetlio samo osam minuta. Varaždin je do drugog pogotka došao zbog Pandžine greške. Stoper Šibenika je krivo dodao Bulatu, pa su gosti ostali u kontra-ritmu. Iskoristio je to Glavica i rezantnim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio suprotni Labrovićev kut.

Varaždinsku je prvoligašku vizu golom iz slobodnog udarca „pečatirao“ onaj, koji ih je s dvadeset pogodaka i odveo u viši rang – Leon Benko.
Napadač Varaždina donio je veliku tugu za dvjestotinjak Funcuta.

Ne pamti se takva invazija šibenskih navijača još od finala Kupa 2010. godine na Poljudu. Funcuti nisu bili toliko brojni ni na posljednjoj bitnoj utakmici ovih suparnika, u kojoj su izborili to povijesno finale.

Za kraj o suđenju, zbog kojega su Varaždinci ovoga proljeća dizali toliku buku, tvrdeći „da HNS protežira Šibenik“. To se u suđenju Frana Jovića nimalo nije osjetilo. Dapače, Zagrepčanin je podijelio gostima osam žutih kartona, jedan crveni, te dosudio jedanaesterac domaćima.

VARAŽDIN - ŠIBENIK 3:1 (1:0)

VARAŽDIN – Stadion NK Varaždin. Gledatelja 10.000.
Sudac: Fran Jović (Zagreb) – 5,5.
Strijelci: 1:0 Benko (41/11m), 1:1 Prince (50), 2:1 Glavica (62), 3:1 Benko (77.)
Najbolji igrač: Leon Benko (Varaždin).
Crveni karton: Karlo Bilić (Šibenik)

VARAŽDIN: Nevistić (6,5), Perković (7), Zebić (6,5), Čelić (6,5)(od 75. Sambolec -), Milićević (7), Babić (7), Jertec (7,5), Brlečić (6)(od 54. Kolarić 6,5), Glavica (7,5), Fućak (6), Benko (8).

ŠIBENIK: Labrović (7), Blaić (5)(od 82. Fuštin -), Vukorepa (5,5), Pandža (5)(od 76. Celić -), Bilić (5), Roca (6), Bulat (6), Maleš (6) (od 64. Musa 5), Kukec (5,5), Prince (6), Kendeš (5,5).

 

 

Brojne poznate face u publici

Utakmicu u Varaždinu nisu propustile glavne nogometne face. Stigao je, dakako, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, varaždinske legende Miljenko Mumlek i Davor Vugrinec, bivši reprezentativac, izbornik U-19 reprezentacije i skaut u Dalićevu stručnom stožeru Ognjen Vukojević, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, te dugogodišnji funkcioner HNS-a Zorislav Srebrić… U svečanoj loži sjedili su i ministar graditeljstva Predrag Štromar, varaždinski župan Radimir Čačić, gradonačelnik Ivan Čehok, izbornik teniske reprezentacije Željko Krajan…

17. travanj 2024 04:11