StoryEditorOCM
NogometTVRDA UTAKMICA

Šibenik poražen od Hajduka, Teklić odnio u Split sva tri boda sa Šubićevca

Piše Krešimir Gulin
22. siječnja 2021. - 20:14

Šibenik je izgubio na Šubićevcu od Hajduka rezultatom 0:1. Jedini gol na utakmici je postigao Teklić.

Kronologija:

8'- Prvi udarac prema vratima na utakmici bio je onaj Makedonca Atanasova. Bilo je to tek onako za statistiku, s 20-ak metara metar- dva od lijeve vratnice Labrovića.

10'- Prva prijetnja domaćeg sastava, šutirao je veznjak Ćurić ljevicom malo izvan kaznenog prostora. Gađao je Kalinićeve desne rašlje, bio je blizu ali nije pogodio.

13'- Velika prigoda za Hajduk! Ubacio je Gyursco s desne strana, uklizao je Diamantakos onako 'žungulovski', ali je zakasnio. Bila je i tiha provjera suca Batinića s VAR sobom zbog kontakta Mese i Diamantakosa, ali ništa od kaznenog udarca za Splićane.

22'- Prekidi će i u drugom dijelu sezone izgleda ostati rak- rana Šibenčana. Poslije kornera s dsne strane, obrani domaćih pobjegao je stoper Vušković, no loše je zahvatio loptu glavom iz izgledne situacije.

28'- Fantastično je izveo slobodan udarac s više od 30 metara Mijo Caktaš. Fino je potegao preko živog zida, ali nije imao sreće budući je lopta završila na lijevoj vratnici Labrovićevog gola.

38'- Pobjegao je Sahiti obrani Hajduka, gurnuo brzog Princea u izglednu poziciju, no u presudnom trenutku napadača iz Gane blokirao je mladi stoper Splićana Vušković. Od svega samo korner za domaće.

43'- Neugodan udarac Gyurcsoa iz daljine, rastegnuo se Labrović i vršcima prstiju skrenuo izvan svojih vratiju. Batinić ga je pitao je li dirao loptu, Sinjanin je kazao da nije, tako da je Hajudk ostao bez zarađenog kornera.

45'- Diamantakos je šutirao iskosa s lijeve strane, Labrović je odbio točno na nogu Teklića, no veznjak Hajduka je iz izgledne pozicije pucao visoko preko gola.

52'- Odlična prilika za Šibenik! Ubacio je Prince s desne strane, a Sahiti opalio akrobtaski iz poluvoleja iz srca kaznenog prostora, no sjajno je reagirao Lovre Kalinić i sačuvao mrežu Hajduka od sigurnog vodstva Narančastih.

62'- GOOOL! Drugi slobodan udarac u opasnoj zoni bio je sretan za Hajduk. Batinić je svirao prekršaj za Bijele nakon igranja rukom Princea. Na 17 metara malo s lijeve strane loptui je namjestio Atanasov. Lijepo je pogodio pod gredu, ali je 'iščupao' Labrović. Međutim, na drugoj stativi je najbržio bio Teklić i i iz blizine ugurao loptu u mrežu. Nakon sraza sa strijelcem Teklićem na zemlji je ostao Labrović, ali prekršaja nad golmanom Šibenika nije bilo.

68'- Samo dvije minute nakon što je ušao u igru Šibenčanin Jakoliš je zatresao mrežu Labrovića, ali za pola koraka je bio u zaleđu, tako da ništa nije bilo od podebljanja vodstva Hajduka.

74'- Sjajna šansa Šibenika za izjednačenje! Fino je Alimi dubinskom loptom pronašao Kvesića koji je umaknuo Hajdukovoj obrani, međutim lijevi bočni igrač je bekovski završio akciju, ili s nekoliko metara je promašio vrata.

90+2'- Pobjegao je obrani Šibenika s desne strane Jakoliš, ubacio u sredinu gdje je u kaznenom prostoru Alimi neoprezno srušio Umuta. Batinić ej pokazao na bijelu točku, šutirao je prizemno Caktaš, ali ga je pročitao Labrović i obranio.

Nogomet: 1.HNL

Šibenik- Hajduk 0:1 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek) -7. Strijelac: 0:1 Teklić (62.) .Najbolji igrač: Tonio Teklić (Hajduk).

Žuti kartoni: Todorović (Hajduk), Teklić (Hajduk)., Alimi (Šibenik).

Šibenik (3-4-3): Labrović (7) - Mesa (6), Schildenfeld (6), Bilić (6) - Pajić (6) (od 81. Martin -), Ćurić (6) (od 69. Alimi 5,5), Bulat (6), Kvesić (5,5) (od 84. Todoroski -) - Sahiti (6) (od 69. Rak -), Prince (5,5) (od 84. Laća -), D. Jurić (5,5).

Hajduk (4-3-2-1): Kalinić (7)- Todorović (6,5), Vušković (6,5), Simić (6,5), Čolina (6,5) - S. Jurić (6), Atanasov (6,5), Teklić (7) (od 83. Umut 6,5)- Gyursco (6) (od 74. Jairo -), Caktaš (6) - Diamantakos (6) (od 66. Jakoliš 6,5).

17. travanj 2024 07:43