StoryEditorOCM
NogometCrna im Istra

Šibenik poražen od glavnog konkurenta u borbi za opstanak: Tko zna kako bi završilo da je Jurić zabio zicer u 15. sekundi?!

Piše Davor Trutin/SN
26. rujna 2020. - 19:45

ISTRA - ŠIBENIK 1:0 (Ivančić 39')

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Majkić – Hujber, Einar, Bosančić, Sergi – Ivančić (od 87.Halilović) Blagojević – Lisica(od 78.Sane), Gržan, Vuk (od 87.Tomašević) – Fuentes (Guzina ).

TRENER:Fausto Budicin.

ŠIBENIK (4-2-3-1);Labrović – Pajić, Pandža (od 87.Laća), Bilić, Kvesić– Bulat , Ćurić (od 87.Celić) – Prince, Rak (od 65.Mesa), Sahiti (od 72.Španja) Jurić.

TRENER:Krunoslav Rendulić.

U jednom od derbija začelja HNL-a dva stara rivala iz nedavnih prvoligaških kvalifikacija, Istra 1961 i Šibenik, odigrali su vrlo zanimljiv i otvoren meč na Drosini. Puljani su slavili došavši do prve pobjede u sezoni.

Domaći trener Budicin napravio je dosta promjena u standardnoj formaciji, pa je tako Galileu vratio na stopera, Ivančića prekomandirao u zadnjeg veznog, a Gržana na povučenog napadača. Na drugoj strani Rendulić, inače bivši strateg Puljana, izveo je najavljeni i očekivani sastav.

Već u 15. sekundi gosti su imali zicer. Akciju je od centra poveo Bulat, proslijedio za Raka, a ovaj povratnom loptom na par metara pronašao Jurića. No šibenski centarfor promašio je čistu šansu…Uzvratila je Istra u 8. minuti nakon akcije Gržan - Fuentes, čiji udarac glavom Labrović skreće u polje. Domaćin se oslobodio grča i počeo igrati ofenzivnije. To im je u 11. minuti donijelo novu šansu, Lisica je iznenada dobio priliku za udarac, uspio je pucati, ali izbio je Bilić. Na drugoj strani Čurićev projektil nije ugrozio Majkića. Dobru igru Istra 1961 zamalo je naplatila golom u 16. minuti. Vuk je s lijeve strane pronašao Gržana, brzonogi Zadranin je pucao, ali samo u blok kapetana Marka Bulata.

Trebalo je petnaestak minuta za novu akciju Šibenčana. Kvesić je prošao po sredini, dao za Jurića ali njegov dalekometni udarac s više 20 metara nekako je u korner skrenuo Majkić. Isti igrač samo šest minuta kasnije presjekao je dodavanje Istrine obrane, kada se spremao za udarac, domaćini su ga blokirali. Možda uz prekršaj. U svakom slučaju, u nastavku akcije Istra je povela. Po tko zna koji put Puljani su forsirali svoju lijevu, a Šibenikovu desnu stranu. I baš s te strane stigla je akcija za vodeći gol. Zaista su lijepo izigrali šibensku obranu, asistent Vuk za strijelca Ivančića. Zagrepčanin u žuto-zelenom dresu kao i u zadnjem dvoboju zapaprio je narančastima. Zaista prekrasna akcija i lijepi gol u mreži nemoćnog Labrovića.

Ništa manje sadržajno nije bilo ni u nastavku. Dapače, Istra je nastavila stiskati, ali Šibenik je nekako bio opasniji. Kvesić je čak zabio i gol koji je opravdano poništen zbog zaleđa. U 58. minuti gosti su tražili kazneni udarac. Pajić je pao nakon jednog duela, ali VAR je nakon tihe provjere odlučio da nema kaznenog udarca. I čini se opravdano. Šibenik je tražio izjednačenje, a Istra je u 68. mogla zaključiti dvoboj. Naime, Pajač je nakon igranja rukom Bilića nakon asistencije VAR-a pokazao na 'kreč', ali Labrović nije dao da Istra ode na 2:0 pročitavši Gržanu udarac s 11 metara. Nakon toga Šibenik se potpuno otvorio, tražeći izjednačenje, a Istra je stvarala šanse. Labrović je dva puta spašavao Šibenčane, prvo nakon kontre Gržanov pokušaj, potom Guzinin iz blizine pri čemu mu je pomogao domaći napadač lošom reakcijom.

Do kraja Šibenik nije uspio opasnije zaprijetiti osim udarcem Celića glavom na ubačaj Bulata u drugoj minuti nadoknade.

18. travanj 2024 08:00