StoryEditorOCM
Nogomettrinaesta u nizu

Šibenik odradio lakši dio posla, slijedi majstorica za plasman u prvu ligu

Piše Krešimir Gulin
25. svibnja 2024. - 16:46

Nogometaši Šibenika očekivano su odradili posao protiv Dubrave. Upisali su i 13. pobjedu u nizu te će o putniku u prvu ligu odlučivati međusobni sraz sa Zrinskim u osječkom Gradskom vrtu u nedjelju, 2. lipnja u 17,30 sati.

Računica je jasna- Šibeniku igra samo pobjeda. U slučaju bilo kojeg drugog ishoda iduće sezone će u SHNL igrati Zrinski Osječko 1664!

image

Sibenik, 250524.
Stadion Subicevac.
Utakmica 32. kola SuperSport Prva NL, HNK Sibenik- NK Dubrava Tim kabel.
Na fotografiji: Mario Carevic, trener Sibenika.
Foto: Niksa Stipanicev/Hanza Media

Niksa Stipanicev/Cropix

U prvom poluvremenu, momčad trenera Marija Carevića napravila je siloviti pritisak prerma golu Dubrave. Nabrojali smo barem deset izglednih prilika domaćina da zabiju zgoditak. Čak dvaput su pogađali gredu (Laća i Delić), a vrlo raspoložen bio je i gostujući vratar Šarkanj.

Kada je domaćem navijače već počela hvatati nervoza kako će se na veliki odmor otići bez pogodaka, Šibenik je uspio poentirati.

Sjajan posao napravio je raspoloženi Laća, koji je kao na pladnju poslužio Delića kojemu je preostao lakši dio posla da s nekoliko metara plasira loptu u nebranjenu mrežu Dubrave.

image

 Ivan Delić

Niksa Stipanicev/Cropix

U nastavku je malo popustio pritisak Narančastih, kao da su se prerano zadovoljili minimalnim vodstvom. Navijačima Šibenika sledila se krv u žilama u 65. minuti kada se zatresla mreža Đakovića, ali od pogotka nije bilo ništa jer je pomoćni sudac označio zaleđe.

Osjetio je i Carević da mu je momčad pala, pa je posegnuo za svježom krvi u vidu Toshevskog i Iyendjocka.

Nije Šibenik uspio ‘prelomiti‘ utakmicu drugim pogotkom, ali uspjeli su se domaći obraniti i izvaditi vizu za majstoricu u Gradskom vrtu.

Tako će silno uzbudljiva drugoligaška sezona doživjeti vrhunac idućeg vikenda. I što je jamačno najpoštenije o novom prvoligašu u izravnom srazu odlučivat će dvije najbolje momčadi, koje su u impresivnom nizu pobjeda.

image

Još jednu utakmicu je izdržala obrana Šibenika u kojoj je važna karika Stefan Perić

Nikša Stipanićev/Cropix

Šibenik- Dubrava Tim Kabel (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1634. Sudac: Patrik Pavlešić (Duga Resa). Strijelac: 1:0 Delić (42.). Najbolji igrač: Josip Gačić (Šibenik).

Šibenik: Đaković, Perić, Gačić, Dujmović, Brajković, Kolega (od 88. Pozo), Marijanović, Cvijanović (od 13. Pavičić), Majić, Delić (od 69. Iyendjock), Laća (od 69. Toshevski).

Dubrava: Šarkanj, Bošnjak, Tomas, Palić, Djokić (od 46. Posinković), Tunjić (od 64. Kekez), Dobrić, Dominić. Li (od 58. Raužan), Vasilj (od 86. Vugrinec), Glasnović (od 46. Lekaj).

14. lipanj 2024 02:49