StoryEditorOCM
NogometSUSRET VISOKOG RIZIKA

Šibenik odlučio kako će i po kojoj cijeni prodavati ulaznice za susret s Dinamom, najavljen dolazak tisuću BBB-a

Piše Krešimir Gulin
10. svibnja 2022. - 11:50

Svjetla reflektora hrvatske nogometne javnosti uprte su na Šubićevac, točnije nedjeljnu utakmicu između Šibenika i Dinama koja bi mogla odlučiti o novom prvaku Hrvatske.

Bizarno zvuči da je u toj utakmici Šibenik gotovo kao treća strana, najmanje zainteresirana za konačni ishod. Međutim, jasna je intencija narančaste svlačionice da maksimalno korektno i profesionalno obavi posao.

Puno više od onih kojima je narančasta boja u srcu, utakmicu sa strepnjom i očekivanjima dočekuju u modrom i bijelom taboru. Svi iz Maksimirske šume nadaju se kako će pobjedom na Šubićevcu proslaviti titulu i prije posljednjeg kola i derbija s Hajdukom.

S druge strane, svi oni kojima u venama teče bijela boja nadaju se kako bi Šibenčani mogli uzeti barem bod Dinamu i produžiti vjeru Hajduka u titulu.

Na šibenskim ulicama već je krenula poslovična zaje...ancija u stilu: 'Nama je utakmica s Dinamo treća po važnosti ovog vikenda. Puno nam je važniji ogled vaterpolista Solarisa s Mladosti koji se bore za kvalifikacije za Ligu prvaka te dvoboj malonogometaša Šibenika s Torcidom u kojoj Funcuti traže ostanak u 1.HMNL'.

Unatoč toj relaksirajućoj tezi i dobro znanim prijateljskim vezama između domaće navijačke skupine Funcuta i BBB-a, utakmica Šibenika i Dinama ulazi u sferu onih visokog rizika.

To više što je iz Zagreba najavljena 'invazija' BBB-ovaca u kojima se odnedavno opet probudio silan interes za Dinamo, naročito otkad su braća Mamić u bijegu u BiH, iako iz Međugorja i dalje čvrsto vuku sve konce u Maksimiru.

Stoga se s velikim interesom očekivala odluka organizatora utakmice glede raspodjele ulaznica za nedjeljnu utakmicu. U konačnici odlučeno je da zapadna tribina stadiona na Šubićevcu bude otvorena samo za domaće navijače, kao što je to praksa i kad su druge utakmice 'visokog rizika' (čitaj: Hajduk):

- U prodaju je pušteno 2913 ulaznica za tribinu 'Zapad'. Uključena je ONLINE prodaja za navedenu tribinu. Osobama s istaknutim navijačkim obilježjima drugih navijačkih skupina ili klubova biti će onemogućen ulaz na navedenu tribinu- poručili su iz HNK Šibenika.

Zato će kompletna istočna tribina ostati rezervirana za gostujuće navijače. Da budemo precizni pristašama Dinama ide točno 638 karata. Teško je vjerovati da će to zadovoljiti njihove apetite, jer se danima u Zagrebu priča kako najmanje 1000 Boysa želi u Šibenik

- Prodaja ulaznica organizirana je od strane GNK Dinamo Zagreb. Nema ONLINE prodaje za navedenu tribinu. Na dan utakmice neće biti fizičke prodaje ulaznica za gostujuću tribinu- kazali su u klubu sa Šubićevca.

Inače, ulaznice su personalizirane tako da će za ulazak na stadion osim karte biti potrebna i osobna iskaznica.

Također, u Šibeniku su odlučili poprilično 'zapapriti' cijene karata za Dinamo

– Do dana susreta ulaznice će se u pretprodaji prodavati po cijeni od 100 kuna, dok će na dan odigravanja utakmice ulaznica iznositi 150 kuna. Za svu djecu do 14 godina ulaznica je kao i do sada besplatna, ali je potrebno da posjeduju ulaznicu zbog ulaska na stadion- zaključili su u HNK Šibenik.

23. travanj 2024 16:43