StoryEditorOCM
Nogomet‘mrtva‘ trka

Šibenik nastavio veliku seriju pobjeda: napadač Narančastih eurogolom donio slavlje Šubićevcu

Piše Krešimir Gulin
7. travnja 2024. - 16:51

Nogometaši Šibenka ostvarili su i šestu uzastopnu pobjedu te nastavili puhati za vratom lideru Zrinskom, koji im i dalje bježi dva boda.

Bila je ovo jedna od teže izvojevanih pobjeda Narančastih na Šubićevcu ove sezone, međutim igra će se brzo zaboraviti ali najvažnije je da se pišu bodovi.

Junak novog troboda Carevićeve momčadi je Ivan Božić koji je presudio pobjednika prelijepim zgodtikom.

Očekivano, Šibenik je imao inicijativu i prevlast u posjedu lopte. Međutim, teško su domaćini stvarali izgledne prigode. Tako vratar Orijenta praktički nije imao pravog posla osim kod slobodnog udarca Božića.

Zato je njegov kolega s druge strane Đaković imao jednu finu intervenciju kada je s distance opalio Galešić.

Ipak, Šibenik je u 35. minuti uspio otključati dobro organiziranu obranu Orijenta. I to zahvaljujući rijetko viđenom pogotku Ivana Božića, koji je u kaznenom prostoru škaricama zahvatio centaršut Marijanovića i svladao nemoćnog Mohorovića.

Bio je to istinski eurogol za veliko slavlje navijača na Šubićevcu.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

U drugom poluvremenu gosti su krenuli hrabrije po izjednačenje. Uveo je trener Orijenta Grubor i visokog napadača Falla koji je bio ‘krvnik‘ Šibenika u prvoj utakmici na Krimeji kada je postigao ‘hat trick‘.

Mijenjao je i Carević relativno rano, nakon manje od sata igre osjetio je kako je njegovoj momčadi potrebno svježe krvi te je na travnjak ubacio Toshevskog i Rocu.

Međutim, Orijent je kao rijetko koji gost na Šubićevcu sakrio loptu domaćinima koji su do 70. minute čekali na prvu šansu u nastavku. Tukao je Toshevski, ali pokraj gola.

image

 Mario Carevic, trener Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Ponovno je Šibenik blizu povećanja vodstva u 81. minuti, no Torres puca mlako u rukavice Mohorovića.

Koliko su domaćinima bili važni bodovi u ovom susretu dovoljno govori i potez trenera Carevića koji je izmjenama u završnici dodatno učvrstio obranu i ‘zatvorio‘ utakmicu.

Orijent je u posljednjim minutama uspio stvoriti nekoliko gužvi iz prekida pred vratima Đakovića, ali pravih prigoda za poravnanje nije bilo.

U konaćnici, teška ali zaslužena i zlata vrijedna pobjeda Šibenika.

image

Roberto Puncec dobro je dirigurao obranom Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik- Orijent 1:0 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 895. Sudac: Patrik Pavlešić (Duga Resa). Strijelac: 1:0 Božić (35.). Najbolji igrač: Ivan Božić (Šibenik).

Šibenik: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović, Kolega (od 88. Pavičić), Pozo, Marijanović (od 57. Roca), Cvijanović, Majić (od 88. Gačić), Delić (od 57. Toshevski), Božić (od 77. Torres).

Orijent: Mohorović, Milanović, Bagadur, Putnik (od 68. Mulac), Švrljuga, Muminović, Črnko (od 46. Fall), Braut, Gajzler, Bubnjar (od 87. Zrilić), Galešić (od 77. Smirnov).

30. travanj 2024 05:17