StoryEditorOCM
Nogometnada u čudo

Šibenik na Dinamo bez udarnog napadačkog trojca, trener Cvitanović najavio utakmicu sa svojim bivšim klubom

Piše Krešimir Gulin
5. studenog 2022. - 11:33

Nogometaši Šibenka zasigurno bi htjeli ‘podebljati‘ bodovnu zimnicu uoči odlaska na prvenstvenu stanku. Taj plan im mrsi činjenica što u zadnja dva kola prvog dijela sezone igraju s Dinamom na Maksimiru i Osijekom na Šubićevcu. Ili, protivnicima s kojima nije baš lako računati na bodove:

- Jasno je da Dinamo dolazi iz neke druge priče, iz okruženja Stamford Bridgea i Lige prvaka. Čestitam im na svim uspjesima, to je jako dobro za hrvatski nogomet. No, to što respeketiramo Dinamo ne znači da na Maksimir idemo s pesimističnim stavom. Dobro smo radili ovaj tjedan i pripremali utakmicu s Modrima. Naš cilj je da na terenu odradimo ono što smo vježbali na treninzima. Naravno, želimo dati sve od sebe i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. Iluzorno bi bilo govoriti da ćemo na Maksimiru imati 70 posto posjeda i dominirati - kazao je Mario Cvitanović, trener Šibenika, koji će u nedjelju prvi put na Maksimiru biti na ‘krivoj‘ klupi, onoj Dinamovog suparnika.

- Istina, to je novo iskustvo za mene. Dinamo je klub koji je obilježio moju igračku karijeru, ali i početak trenerske. To se respektira i ne zaboravlja. Međutim, znate kakav je život nogometnih profesionalaca. Uvijek želite najbolje klubu u kojem trenutačno radite- jasan je Cvitanović.

Nekadašnji pouzadni lijevi branič iz igračkih dana dobro se sjeća da Šibenik u pravilu nije dobro prolazio na Maksimiru. Arhiv kaže da su Narančasti na zagrebačkom stadionu slavili samo jednom otkako je HNL-a- i to u siječnju prošle godine (2:1) golovima Emira Sahitija i Denija Jurića a pod trenerskom palicom Krunoslava Rendulića.

Nade Šibenčana u novo slavlje na Maksimira splasnu kad se vidi s kakvim kadrovskim problemima se suočava trener Cvitanović. Za nedjeljnu utakmicu zbog kartona je lišen udarnog napadačkog trojca (Delić, Čop, Dolček), a zbog ozljeda će mu nedostajati pouzdani Salomon i Kvesić:

- Ja vjerujem u igrače koje imam na raspolaganju. Pokušat ćemo naći adekvatne zamjene onima kojih nema. Na Maksimiru će istrčati mlada i energična momčad Šibenika. Vjerojatno će nekim igračima to biti i prva utakmica na takvoj razini- protiv šampiona. Međutim, nikada nećete postati igrač ako ne dobijete šansu. Ovo su utakmice u kojima se puno toga može dobiti- zaključio je trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Mesa, Perić, M. Matić, Mina- B. Matić, Skorup- Špeljak, Vidović, Arai- Kreković.

Utakmica Dinamo- Šibenik počinje u 17,10 sati, a sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara.

25. travanj 2024 00:54