StoryEditorOCM
Nogometosvojen maksimir

Šibenik kreirao novu senzaciju: nakon Hajduka i Rijeke, pod naletom Narančastih pao i Dinamo

Piše Krešimir Gulin
30. siječnja 2021. - 19:26

Šibenik je kreirao još jednu senzaciju u povratničkoj prvoligaškoj sezoni. Nakon Hajduka na Poljudu i Rijeke na Kantridi Narančasti su svladali i Dinamo na Maksimiru. Zanimljivo, prvi su to bodovi Šibenika kontra Modrih u Zagrebu otkako je 1.HNL.

Vatren je bio početak, s dva žuta kartona u samo pet minuta. 'Požutjeli' su Šibenikov kapetan Bulat i Dinamov krilni napadač Atiemwen. Obojicu je sudac Bel kaznio zbog 'triske' u lice protivničkih igrača. Šibenik je nastupio bez imalo respekta prema prvaku, uostalom kako to pod vodstvom trenera Renudlića čini kontra svih suparnika u 1.HNL. Tako su u 6. minuti zaprijetili najrpije Jurić, a potom i Sahiti, no njihove udarce blokirali su obrambeni igrači Modrih.

Međutim, niti obrana, niti vratar Livaković nisu mogli ništa protiv 'projektila' Emira Sahitija u 13. minuti. Napadač Hajduka koji je na posudbi u Šibeniku, i u Maksimiru je potvrdio golgetersku formu. S oko 25 minuta desnicom je pogodio malu mrežu Livakovića, koji se protegnuo koliko je dug i širok, ali je ostao kratak.

Poslije prvih 15 minuta teško bi bilo odgovoriti na pitanje tko je na terenu prvoligaški lider, a tko se bori za ostanak. No, nakon vodstva Šibenika stisnuo je domaćin. Pritisak Modrih vrlo brzo je urodio plodom. Jedan centaršut Stojanovića Majer je petom pokušao skrenuti u mrežu Labrovića, no od glave Bilića lopta je došla do neometanog Atiemwena koji s lakoćom zabija. Bio je to prvi udarac u okvir Dinama i prvi gol Nigerijca ove sezone.

Šibenik se vrlo brzo oporavio od šoka i u 26. minuti imao prigodu ponovno povesti. Jurić se našao u izglednoj situaciji, no niti je udarcem zaprijetio , niti je uposlio Sahitija ispred kojeg je bila prazna mreža.

Na početku drugog poluvremena trener Dinama Mamić uveo je ista dva igrača kao u utakmici s Dinamom u srijedu (Kastrati i Franjić). Uzeo je Dinamo posjed, ali osim udarca Mišiæa kojeg je obranio Labroviæ ništa ozbiljnije nisu napravili.

Vidio je Mamić da je vrag odnio šalu, pa je u igru poslao i udarne snage Petkovića i Ademija. Meðutim, u 65. minuti Šibenik opet vodi. Kontru je povukao Sahiti, fino asistirao Juriću koji je iz prve s ruba kaznenog prostora 'probušio' Livakovića.

Očekivano, napao je Dinamo potom svim silama. Iz pozadine je stigao i francuski stoper Theophile Catheribe koji je u 84. minuti 'bomobm' s distance zatresao konstrukciju koja drži mrežu.

Unatoè silnoj prevlasti u posjedu lopte Modri nisu uspijevali kreirati veću štetu Šibenčanima, koji su se organizirano branili. Na koncu i obranili, jer su dopustili još samo jednu opasnost pred svojim golom. I to u petoj minuti sudačke nadokanade, kada je opet zapucao Francuz Theophile, ali visoko preko gola.

Dinamo - Šibenik 1:2 (1:1)

ZAGREB- Stadion Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek) -7. Strijelci: 0:1 Sahiti (13.), 1:1 Atiemwen (22.), 1:2 Jurić (65.). Najbolji igrač: Emir Sahiti (Šibenik). Žuti kartoni: Atiemwen (Dinamo), Bulat (Šibenik), Mesa (Šibenik), Jurić (Šibenik), Schildenfeld (Šibenik).

Dinamo (4-2-3-1): Livaković (5) - Stojanović (5), Theophile Catherine (5), Gvardiol (5) (od 46. Franjić 5), Leovac (5) - Jakić (5) (od 62. Ademi -), Mišić (5) (od 69. Tolić -) - Atiemwen (5,5) (od 46. Kastrati 5), Majer (5), Oršić (5) - Gavranović (5) (od 62. Petković -).

Šibenik (3-4-3): Labrović (7) - Mesa (7), Schildenfeld (7,5), Bilić (7) - Pajić (7), Ćurić (7) (od 62. Rak -), Bulat (7), Kvesić (7)- Prince (6,5) (od 62. Alimi -), Sahiti (8) (od 74. Martin -), Jurić (7,5) (od 74. Laća -).

25. travanj 2024 15:15