StoryEditorOCM
NogometKući praznih ruku

Šibenik još nije osigurao opstanak: Dragovoljac u ‘ludoj‘ utakmici s tri penala ponovno šokirao Narančaste

Piše Krešimir Gulin
22. travnja 2022. - 20:06

Šibenik nije ispunio niti jedan zadatak koji je imao uoči utakmice s Dragovoljcem. Niti je matematički osigurao opstanak, niti se revanširao Zagrepčanima za nedavni težak poraz (0:5) na Šubićevcu.

Kada igraju ove dvije momčadi, onda to u pravilu nisu dosadne utakmice. Crni i Narančasti nisu iznevjerili ni ovoga puta. Izuzev početne šanse Frigana u 4. minuti, Šibenik je većim dijelom prvog poluvremena bio bolja momčad. U otprilike pola sata uputili su šest udaraca prema golu HD-a, ali niti jedan nije pronašao cilj. Najbolju prigodu prokockao je Delić u 6. minuti, kada je zicer sa 6-7 metara poslao visoko preko gola.

I kako to u nogometu obično biva, onoga koji promašuje stigne kazna. U samo četiri minute Dragovoljac je dvaput zabio. Tragičar Šibenika bio je stoper Stefan Perić. Najprije je u 36. minuti rukom zaustavio udarac prezimenjaka Karla. Na intervenciju VAR-a Pejin je pokazao na bijelu točku. U prošlom kolu golman Šibenika Rogić zaustavio je šut jednog majstora penala Krstanovića, ali ovaj put je drugi meštar Majstorović bio neumoljiv. Zanimljivo, nesretnom Periću ovo je druga utakmica za redom u kojoj je skrivio penal zbog igranja rukom.

Nogometaš s austrijskom putovnicom zabrljao je i kod drugog gola Dragovoljca. U komotnoj situaciji je izgubio loptu u opasnoj zoni, što su domaćini iskoristili i na brzinu složili akciju iz koje je u konačnici zabio Karrica nakon što je umakao Mini.

Napravio je Računica na poluvremenu dvije izmjene, ostavio je u svlačionici Ćurića i Minu, a uveo Julardžiju i Kvesića. Zanimljivo, ostavio je u igri indisponiranog Perića. Krenuo je Šibenik po smanjenje, ali je doživio šok. Opet je naivno ispala obrana Narančastih, pa je Rogić skrivio kazneni udarac nad Karricom. Obranio je Rogić udarac Karrice, ali se javio VAR i tražio ponavljanje, jer je Rogić iskoračio s gol linije. U ponovljenom pokušaju uspješan je bio Majstorović.

Pobojali su se tada Šibenčani da bi im se mogao ponoviti još jedan nokaut protiv HD-a. Međutim, dočekao je i Šibenik svoj kazneni udarac. Jurišić je srušio Grezdu, a točan s bijele točke bio je Marin.

Ostalo je Šibeniku više od pola sata da dođu do preokreta, međutim Dragovoljac još uvijek drži u rukama tanku slamčicu spasa.

image
Damir Krajač/Cropix

Hrvatski dragovoljac- Šibenik 3:1 (2:0)

ZAGREB- Nogometni stadion Zagreb u Kranjčevićevoj. Gledatelja 50. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) -6. Strijelci: 1:0 Majstorović (39./11 m), 2:0 Karrica (43.), 3:0 Majstorović (56./11 m), 3:1 Marin (61./11 m). Najbolji igrač: Valentino Majstorović (Hrvatski dragovoljac).

Hrvatski dragovoljac (4-2-3-1): Šubarić (7)- Majstorović (7,5), Galešić (6,5), Markovina (6,5), Jurišić (6)- Brtan (6,5), Hodža (6,5)- Frigan (6,5) (od 89. Veljača -), Bristrić (6) (od 64. Kukoč -), Karrica (7) (od 89. Cvetković -)- K. Perić (6,5) (od 81. Braut -).

Šibenik (4-3-3): Rogić (6)- Šimunović (5,5), S. Perić (5), Bilić (5,5), Mina (5,5) (od 46. Kvesić 5,5)- Vidović (6), Mesa (6), Ćurić (5,5) (od 46. Julardžija 5,5)- Grezda (6,5) (od 83. Attys -), Delić (5,5), Marin (6),

04. svibanj 2024 00:25