StoryEditorOCM
Nogometloš tretman kod ljudi u crnom

Šibenik je oštećen: analiza suđenja u jesenskom dijelu otkrila poraznu činjenicu za Narančaste

Piše Ivo Mikuličin
25. prosinca 2023. - 20:46

Seminar nogometnih trenera u zagrebačkom hotelu “Westin” nije prošao ni bez analize sudačkih odluka, posebice grešaka. Ne samo u prvoligaškim utakmicama, nego u rangu niže. Predsjednik Komisije za suđenje HNS-a Bruno Marić na velikom je ekranu, primjerice, pokazao (ne)spornu situaciju iz utakmice Vukovar – Šibenik (1:1), kad je, iz neobjašnjivih, razloga, poništen pogodak šibenskog napadača Ivana Božića.

– Bruno Marić je situaciju kod našeg poništenog pogotka u Vukovaru prikazao na velikom ekranu, te javno postavio pitanje sudionicima seminara “Je li pogodak regularan ili nije!?”. Treneri su dizanjem ruku gotovo unisoni u tezi da je našoj momčadi, bez ikakva uporišta u pravilima nogometne igre, poništen regularan pogodak – kazivao nam je jedan od dalmatinskih trenera s usrdnom željom da ostane anoniman. Kao da se i on boji slične sudačke odmazde! Je li Marićev korektan i sportski potez dodatni razlog da vodstvo Šibenika ostvari blagdansku ćakulu o službenom odlasku u Zagreb.

– Volio bih čelne ljude hrvatskog nogometa upoznati s našim nemalim ambicijama u svakom smislu, posebice o planu obnove stadiona na Šubićevcu. Dakako, s usrdnom željom da na proljeće imamo korektniji tretman od onog, što se zbivalo u jesenskom dijelu prvenstva – kazivao nam je Denis Brašić, desna ruka Željka Karajice, vlasnika HNK Šibenik.

04. svibanj 2024 16:24