StoryEditorOCM
Nogomettraži se trener

Šibenik i službeno potvrdio rastanak s Escobarom: prvi pick Kolumbijaca bivša velika nada Barcelone. Spominje se i Oreščanin...

Piše Krešimir Gulin
23. svibnja 2021. - 16:18

Zastor na sezonu u 1.HNL nije se pošteno ni spustio, a HNK Šibenik je ostao bez trenera. Naime, praktički još dok su Narančasti igrali utakmicu posljednjeg kola s Dinamom u Maksimiru španjolski drugoligaš Castellon je objavio kako Sergio Escobar napušta Šubićevac i vraća se u svoju domovinu.

Nekoliko sati kasnije tu informaciju službeno su potvrdili i iz tabora šibenskog prvoligaša:

- Narančasti su nakon posljednjeg kola sezone i poraza od Dinama ostali bez trenera. Trener Escobar odlučio je napustiti Šubićevac i prihvatiti ponudu svog matičnog kluba odnosno drugoligaša CD Castellona kojeg će pokušati spasiti od ispadanja- objavili su z HNK Šibenika.

Sergiju Escobaru će to biti drugi mandat u klubu nakon što je s njim u sezoni 2017./18. izborio promociju u treću ligu, a klub se trenutno nalazi na 20. poziciju u LaLigi 2 s 40 osvojenih bodova dok Logrones koji je na 18. mjestu koje osigurava ostanak ima tri boda više.

Španjolac se, nakon što je naslijedio uspješnog Krunoslava Rendulića, u redovima Narančastih zadržao dva mjeseca u kojima je uspio izboriti ostanak u HT Prvoj ligi, odnosno šesto mjesto na ljestvici. U tom periodu je vodio deset utakmica u kojima je upisao dvije pobjede, tri remija i pet poraza uz gol razliku 6:11.

- Zahvaljujemo treneru Escobaru što nam je pomogao u postizanju cilja, donoseći njegov duh i vodstvo u našu ekipu posljednja dva mjeseca. Čestitamo i želimo puno sreće u novom izazovu- priopćili su iz Uprave Šibenika na službenim stranicama kluba.

Sada je pred Kolumbijcima Edouradom Zapatom i Franciscom Carodonom, koji su se nametnuli kao prvi operativci Šibenika da što prije pronađu novog trenera, jer pripreme za iduću sezonu trebale bi početi već sredinom lipnja. Odlazak Escobara bolje upućenima i nije preveliko iznenađenje, budući da Španjolac i nije bio prva opcija Kolumbijcima kada su ga dovodili umjesto Rendulića.

Tada je 'pole position' imao 41- godišnji Španjolac Mario Rosas, koji je također angažiran kao pomoćni trener u Castellonu. Iz njegove sportske karijere najintrigantnija je informacija kako je bio veliki talent Barcelone. Čak su ga nazivali novim Xavijem, međutim igračka karijera mu se nije razvila u željenom smjeru, pa ju je uglavnom proveo u španjolskoj drugoj ligi. Tko zna, možda misija dovođenja Rosasa na Šubićevac uspije iz drugog pokušaja, jer Kolumbijci u neslužbenim razogovorima vide tog mladog trenera kao dugoročno rješenje.

image
Mario Rosas slovio je kao velika nada Barcelone
CD Burriana

Kao jedna od zanimljivijih opcija spominje se i Siniša Oreščanin, sad već bivši trener Gorice i nekadašnji učitelj Hajduka.

Osim u stručnom stožeru, Šibenčane puno posla čeka i u slaganju igračkog kadra. Naime, Šubićevac najvejrojatnije napušta nekoliko stožernih igrača. jedan od sigurnih je Marko Bulat, koji je već potpisao za Dinamo. Njegov suigrač ponovno bi mogao biti i Deni Jurić, najbolji strijelac Šibenika u ovoj sezoni. Kako se doznaje, klubovi su sve dogovorili oko njegovog transfera u Maksimir, a samo se čeka pristanak igrača.

U tom ransferu Šibenik bi trebao dobiti lijepu odštetu, jer je Jurić bio vezan ugovorom za Narančaste do ljeta 2022. godine. Za razliku od vratara Labrovića koji iseli u Rijeku te krilnog napadača Princea koji odlaze iz Šibenika bez odštete.

Također, istekla je posudba iz Hajduka Emiru Sahitiju. Da sa Šubićevca odu samo ta petorica igrača, neće ih biti nimalo lako nadomjestiti. Dakle, pred Kolumbijcima i njihovim šibenskim suradnicima je puno posla kako bi Narančasti opet bili konkurentni u 1.HNL.

30. travanj 2024 01:48